POSLE ODLUKE SUDA U KRALJEVU: Kurtijevi specijalci prešli Merdare (FOTO)
Foto: Printscreen Kosovo online

PODIGNUTA OPTUŽNICA, UKINUT PRITVOR

POSLE ODLUKE SUDA U KRALJEVU: Kurtijevi specijalci prešli Merdare (FOTO)

Politika -

Policajci Rifat Z, Bećir S. i Mustafa Š. uhapšeni su 14. juna na teritoriji centralne Srbije, a oni su se danas pojavili pred sudom u Kraljevu

Trojica kosovskih policajaca protiv kojih je danas pretpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu i ukinulo pritvor prešli su administrativni prelaz Merdare.

Policajci Rifat Z, Bećir S. i Mustafa Š. uhapšeni su 14. juna na teritoriji centralne Srbije, a oni su se danas pojavili pred sudom u Kraljevu.

Kosovo, KiM
foto: Printscreen Kosovo online

Viši sud u Kraljevu danas je saopštio da nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Kosovo, KiM
foto: Printscreen Kosovo online

Rama: Dobra vest o puštanju kosovskih policajaca, otvara put deeskalaciji i dijalogu

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da je puštanje tri kosovska policajca na slobodu dobra vest, jer kako navodi, ponovo otvara put deeskalaciji i dijalogu.

01:57

Pušteni kosovski policajci: Prelazak preko Merdara

Osmani: Pozdravljam odluku o puštanju policajaca, početi sa deeskalacijom

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije i predsedavajući OEBS-om Bujar Osmani pozdravio je odluku suda u Kraljevu da se trojica kosovskih policajaca brane sa slobode, i pozvao na deeskalaciju i normalizaciju situacije na severu Kosova.

Osmani je poručio na Tviteru da je kao predsedavajući OEBS-a tu da podrži proces deeskalacije. „Kao predsedavajući OEBS-a, pozdravljam odluku suda Srbije da oslobodi trojicu kosovskih policajaca i pozivam strane da počnu sa primenom mape puta za deeskalaciju i normalizaciju. OEBS je tu da podrži ovaj proces“, napisao je Osmani.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track