VLADIMIR ORLIĆ SA POSLANICIMA IZ FRANCUSKE I AUSTRIJE: Razgovarali o saradnji i evropskom putu Srbije!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

sastanak

VLADIMIR ORLIĆ SA POSLANICIMA IZ FRANCUSKE I AUSTRIJE: Razgovarali o saradnji i evropskom putu Srbije!

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i dvoje poslanika iz Francuske i Austrije danas su u Beogradu izrazili spremnost za nastavak razmene poseta izme|u tri parlamenta na svim nivoima, uz zajednički rad na institucionalnom jačanju saradnje, saopštio je srpski parlament.

Orlić, poslanica francuske centrističke stranke Renesansa Lilijana Tangi i poslanik konzervativne Austrijske narodne stranke Rajnhold Lopatka ukazali su na značaj daljeg povezivanja nacionalnih parlamenata, ocenivši da njihove zajedničke aktivnosti mogu doprineti jačanju bilateralne saradnje i još izraženijem napretku Srbije na evropskom putu, navodi se.

Predsednik Skupštine Srbije je zahvalio Francuskoj i Austriji na podr{ci koju pruaju Srbiji na evropskom putu, ukazujući, kako se navodi, "na značajan progres koji je ostvarila u brojnim oblastima".

Orlić je rekao da je u oblasti vladavine prava Srbija ocenjena "bolje nego ikada ranije" i da "svuda bele`i napredak", izrazivši očekivanje da on bude i formalno valorizovan kroz otvaranje novog klastera, "iako je jasno da na isti naročiti uticaj ima teško stanje u dijalogu Beograda i Prištine", piše u saopštenju. Tangi i Lopatku Orlć je "detaljno informisao o opasnim i neodgovornim potezima" kosovskog premijera Aljbina Kurtija, uključujući, kako se navodi, "aktuelni pokušaj da izazove humanitarnu katastrofu, ostavljajući Srbe na Kosovu i Metohiji bez hrane i lekova".

Naveo je da "potpuno antievropsko pona{anje" Kurtija zahteva jasnu osudu svih, i dodao da }e Srbija nastaviti da čuva mir i stabilnost, da posti`e uspehe u ekonomiji i da sarađuje sa EU i svojim partnerima u svetu, navodi se.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track