ŠEF DIPLOMATIJE IVICA DAČIĆ SA AMBASADOROM JAPANA: Akira Imamura će raditi na unapređenju saradnje dve zemlje!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

susret

ŠEF DIPLOMATIJE IVICA DAČIĆ SA AMBASADOROM JAPANA: Akira Imamura će raditi na unapređenju saradnje dve zemlje!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Japana Akiru Imamuru, koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Aleksandru Vučiću.

Šef srpske diplomatije je japanskom ambasadoru poželeo srdačnu dobrodošlicu, uz želje za uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je Dačić rekao da je zadovoljan povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji i istakao uverenje da će novoimenovani ambasador nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju daljeg svestranog unapređenja saradnje.

On je dodao da će radu sa ciljem unapređenja odnosa Srbije i Japana Ministarstvo spoljnih poslova Srbije spremno da pruži svu pomoć i podršku. Sagovornici su ocenili da su savremeni bilateralni odnosi Republike Srbije i Japana u stalnom usponu, kao i da ih povezuje zajednički interes za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje uz sadržajne i intenzivne međusobne kontakte na bilateralnom i multilateralnom planu.

Ministar Dačić i ambasador Imamura su podvukli interes za dalje povezivanje privreda dve zemlje uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track