IZGLEDA DA JE MANDATAR MILOJKO SPAJIĆ PRELOMIO: Za koaliciju ZBCG nema mesta u Vladi Crne Gore? Sudbina Vlade u rukama Albanca!
Foto: Printscreen/YouTube

NEMA PONUDE

IZGLEDA DA JE MANDATAR MILOJKO SPAJIĆ PRELOMIO: Za koaliciju ZBCG nema mesta u Vladi Crne Gore? Sudbina Vlade u rukama Albanca!

Politika -

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) nije dobila zvaničnu ponudu mandatara Milojka Spajića da bude deo nove Vlade, a više izvora je potvrdilo je da je mala mogućnost da će oni biti deo tog paketa!

Glavni odbor Bošnjačke stranke podržao je učešće ove partije u vladi, a njeni funkcioneri bi pokrivali resore saobraćaja, energetike, dijaspore, poljoprivrede i potpredsedničko mesto, saznaju "Vijesti". Izvor je rekao da je predsednik partije Ervin Ibrahimović preneo kolegama da ZBCG neće biti deo vlade i rekao da je to informacija sa sastanka sa mandatarom.

Milojko Spajić
foto: Dan.co.me

Neformalni razgovori o novoj vlasti traju gotovo dva meseca i zasad je izvesno da će uz PES u njoj biti Demokrate, a vrlo je verovatno i partije albanske, hrvatske bošnjačke manjine. Učešće Socijalističke narodne partije (SNP) je, kako je rekao jedan izvor, neizvesno, a ako SNP ne bude deo vlade, svoj stav će, navodno, preispitati i Ujedinjena Crna Gora.

Kao 41. poslanik, koji bi naročito bio potreban ako bi Spajić dobio negativan odgovor od SNP i Ujedinjene, figurira Mehmed Zenka, lider Demokratske unije Albanaca koji je na izborima nastupao u koaliciji sa DPS-om i koji je bio ministar u Vladi Duška Markovića. Izvor "Vijesti" je kazao da bi ta okolnost dovela do potrebe za novim krugom konsultacija nekih partija sa svojim stranačkim organima, naročito ako bi od Zenke zavisila podrška Vladi.

Mehmed Zenka
Mehmed Zenkafoto: Printscreen YouTube/Vijesti.me

Vanredni parlamentarni izbori održani su 11. juna, a, konstitutivna sednica Skupštine 27. jula je prekinuta i njen nastavak zavisi od političkih dogovora kome će pripasti mesto šefa parlamenta. Nastavak bi mogao biti u ponedjeljak, a navodno je već počelo prikupljanje potpisa da lider Demokrata Aleksa Bečić bude predložen za šefa parlamenta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track