PREDSTOJEĆI IZBORI U AMERICI MOGU DONETI VELIKE PROMENE NA KiM? Kljajić nema dilemu: Kurtiju strah uliva samo JEDNA OSOBA!
Foto: Shutterstock, Kurir televizija

kurir tv

PREDSTOJEĆI IZBORI U AMERICI MOGU DONETI VELIKE PROMENE NA KiM? Kljajić nema dilemu: Kurtiju strah uliva samo JEDNA OSOBA!

Politika -

Nakon još jedne runde dijaloga u Briselu, predsednik Aleksandar Vučić ga je okarakterisao kao neuspešan.

Naš predsednik se sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Albinom Kurtijem, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Nakon ovoga, pojedini analitičari nalažu da Amerika forsira razgovore u Briselu, jer ako bi konkretno oni izvršili dijalog, da bi to moglo probuditi i sile poput Kine i Rusije.

Brisel
foto: Kurir televizija

Sagovornik jutarnjeg programa Kurir televizije koji je tumačio, a potom i izneo pretpostavke oko mogućih budućih zbivanja na planu Kosova je politikolog Vladimir Kljajić.

- Smatram da će američki i evropski izbori odgoditi fokus na rešavanju statusa, odnosno bilo kakvog poboljšanja života Srba na Kosovu. Oduzimaju zgrade, objekte, institucije, pokušavaju na svaki način da isteraju srpsko stanovništvo. Žele da ostvare svoj plan, odnosno da Srbi napuste Kosovo. S te strane, što se situacije više prolongira, to je gore po nas. Mi bi trebalo što više da insistirano na teme gorućih pitanja, a to je bezbednost našeg naroda na KiM, upravo ono što predsednik Vučić radi. Kurtija plaši ako sledeća američka administracija bude vođena od strane Donalda Trampa. Oni bi najverovatije imali manje razumevanja za Kurtijeva ucenjivanja.

00:58

PREDSTOJEĆI IZBORI U AMERICI MOGU DONETI VELIKE PROMENE NA KiM? Kljajić nema dilemu: Kurtiju seje strah samo JEDNA OSOBA!

Potom je rekao da i svetska javnost polako dobija jasnu sliku ko pravi probleme na Balkanu:

- SAD su recimo zamerile Kurtiju jer nekordinisano koristi specijalne policijske i slične organe koje one naoružavaju. Ugled Srbije je dosta bolji u odnosu na 10-15 godina prejašnjeg perioda, a već je ustanovljeno da kosovska strana nije ugnjetivana, da ne trpi teror. Upravo je suprotno, polako i svetska javnost vidi da je Kurti taj koji vrši teror. Primećuju da je Kurti remetilački faktor na Balkanu i neko ko može da rizikuje da se to prelije u neki sukob.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:05

KURTI NEMA STRAH OD BRISELA, OVA 2 FAKTORA DIKTIRAJU SITUACIJU Deđanski: Tramp je brzo smirio Kurtija, a sada mu sve dopuštaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja