"DA BI SRBI OPSTALI, NAŠA VOJSKA MORA DA BUDE NA KOSMETU" Šešelj o prebacivanju pregovora u SB UN: Zna se na čijoj je strani EU
Foto: Shutterstock, Kurir televizija, screenshot Video Plus

kurir tv

"DA BI SRBI OPSTALI, NAŠA VOJSKA MORA DA BUDE NA KOSMETU" Šešelj o prebacivanju pregovora u SB UN: Zna se na čijoj je strani EU

Politika -

Pukovnik, prof. dr Velibor Stević i Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru o poslednjim hapšenjima na Kosovu i Metohiji i neskrivenim nastojanjima Aljbina Kurtija da izazove nered i "očisti" sever Kosmeta od Srba.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/INstagram

Ukoliko bismo želeli da poboljšamo odnos sa Prištinom, Šešelj smatra da je najbolje pregovore prebaciti u savet bezbednosti UN.

- Kontinuitet politike aprthejda koji Kurti sprovodi na KiM ostaće kontinuitet, a iluzorno je očekivati zaštitu od EU i to ne samo prava Srba nego ljudskih prava! Oni su šiptarski saveznici, a ukoliko bismo želeli da poboljšamo odnos sa Prištinom moramo porebaciti pregovore u savet bezbednosti UN, i to po bilo kom pitanju! - smatra Šešelj.

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir tv

Licemernim naziva celokupnu politiku nakon Briselskog sporazuma:

- EU kao pokrovitelj svega toga ta koja je trebalo da insistira na ispunjenju obaveza, sada 11. godina nije realizovala to! Ne možemo očekivati da će se nešto promeniti preko noći niti da će oni postati pošteniji, ravnopravniji i objektivniji, moramo uraditi sve da zaštitimo srpske interese, i da ih prabacimo na UN da bismo imali kakvu - takvu ravnopravnost i na tome moramo insistirati! - rekao je.

02:03

DA BI SRBI OPSTALI NAŠA VOJSKA MORA DA BUDE NA KOSMETU!

Dalje je naglasio da je nužno da se srpska policija vrati na teritoriju KiM:

- Moramo da ponovimo zahtev da dođe do povratka 1.000 srpskih policajaca i vojnika i na tome moramo da istrajemo. Argumentacija je na mestu. Ne može da se očekuje da se normalizuje otimanje KiM od Srbije, jer EU kada insistira na tim terminima podrazumeva upravo to, moramo da insistiramo na bezbednosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji što Brisel ne može da nam obezbedi - istakao je Šešelj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:23

NA SASTANKU ĆE SE POKAZATI KO JE S KIM Miletić nema dilemu: Zakasnili su za sve promene, NIKO NIJE ZAINTERESOVAN ZA REŠENJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track