"BILI SU TERORISTI, A SADA SU ČEDO EU" Stević: Evropska unija postoji samo na papiru, OVO JE PRAVA PRILIKA DA SE TO I POKAŽE
Foto: Shutterstock, screenshot Video Plus, Kurir Televizija

kurir tv

"BILI SU TERORISTI, A SADA SU ČEDO EU" Stević: Evropska unija postoji samo na papiru, OVO JE PRAVA PRILIKA DA SE TO I POKAŽE

Politika -

Pukovnik, prof. dr Velibor Stević i Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru o poslednjim hapšenjima na Kosovu i Metohiji i neskrivenim nastojanjima Aljbina Kurtija da izazove nered.

Aleksandar Šešelj, Velibro Stević
foto: Kurir tv

Uoči hitne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji, gospodin Stević, visoko pozicioniran državni zvaničnik, istakao je svoje stavove i očekivanja u vezi sa ovim važnim događajem.

Stević je istakao da su se pažljivo pripremili za ovu sednicu i izrazili optimizam u pogledu njenog ishoda.

- Očekujemo pozitivan ishod - rekao je Stević.

Jedna od ključnih tačaka razmatranja na sednici je uloga Evropske unije u vezi sa Kosovom i Metohijom. Stević je izrazio svoje skeptično viđenje Evropske unije, tvrdeći da se trenutno "Evropska unija samo postoji na papiru". Dodao je da su svi dosadašnji dokumenti i sporazumi koji su stigli iz Evropske unije "bezvredni".

Govoreći o Albinu Kurtiju, aktuelnom premijeru Kosova, Stević je izrazio sumnju u njegove postupke i njegovu legitimnost na vlasti.

- Kosovo i Metohija poznati su kao tranzitna tačka za šverc droge, i nije isključeno da je i on na neki način povezan s tim kriminalnim aktivnostima- izjavio je Stević.

Velibor Stević, Aljbin Kurti
foto: Shutterstock, screenshot Video Plus, Kurir Televizija

Kritikujući postupke Kurtija, Stević je osudio nasilje koje se trenutno dešava na Kosovu i Metohiji.

- On trenutno primorava decu, starije osobe pa čak i bolesne ljude na nasilje - naglasio je Stević. Dodao je da se ovo nasilje odvija dok se širom sveta vodi diskusija o međunarodnom pravu, teritorijalnom integritetu, suverenitetu i drugim osnovnim principima.

Na pitanje ko bi trebalo da garantuje za ove principe, Stević je odgovorio: - Pa upravo oni.

Istakao je da se Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mora pozabaviti ovim pitanjem, posebno zbog nedavnih promena u odnosima između Kosova i Metohije i drugih država.

03:31

Stević: Evropska unija postoji samo na papiru, dok Kurti primorava i DECU NA NASILJE!

Stević je takođe podsetio na događaje iz 1999. godine i ulogu tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država u tom periodu.

- Šta su govorili 1999. godine i pre 1999. godine? - upitao je Stević. Kritikovao je promenu stava prema Kurtiju i njegovoj organizaciji, koja je prema rečima Stevića, prvobitno označena kao teroristička grupa.

Stević je naglasio važnost poštovanja međunarodnog prava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

- Ovo je prava prilika da se svetu pokaže da međunarodno pravo nije apsolutno i da se sve što se potpiše, a odnosi se na manje zemlje, jednostavno ne poštuje - zaključio je Stević.

Očekuje se da će sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija doneti važne odluke u vezi sa Kosovom i Metohijom, a Stević je izrazio nadu da će odluke biti u skladu sa pravdom i međunarodnim principima.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:04

HVALA BOGU DA NIKO OD DECE NIJE STRADAO, KASTRACIJA JE PREBLAGA KAZNA Marković: Kada dođe do ovog momenta, postaje OPASNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track