IMA LI KRAJA KURTIJEVOM TERORU? Uhapšenom Srbinu produžen pritvor na još dva meseca!
Foto: Beta

kosovo i metohija

IMA LI KRAJA KURTIJEVOM TERORU? Uhapšenom Srbinu produžen pritvor na još dva meseca!

Politika -

Dragiši Milenkoviću iz Kišnice, optuženom za navodne ratne zločine, sudija za prethodni postupak u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, potvrdila je njegov branilac advokatica Jovana Filipović i najavila žalbu odbrane na produženje pritvora.

- Milenković je od 21. juna u prtivoru i od tada nije saslušan nijedan svedok. Pritvor mu je produžen za još dva meseca kako bi se preduzele istražne radnje. Insistiramo da se u što kraćem roku saslušaju svedoci tužilaštva, kako bi se istraga okončala u što pre - prenela je Filipovićeva.

Podsetila je da pravni zastupnici Dragiše Milenkovića insistiraju i na svedočenju Aljbina Kurtija, premijera u Prištini u svojstvu svedoka odbrane.

Tužilaštvo tvrdi da je Dragiša Milenković, bivši zatvorski čuvar u Prištini i Lipljanu, tokom rata, od 24. maja do 10. juna 1999. godine, u zatvoru Priština i Lipljan, u svojstvu službenog lica i u saradnji sa drugim službenim licima, zloupotrebio službena ovlašćenja.

On se tereti da je učestvovao u tuči u kordonu zatvorenika Albanaca koji su bili prebačeni iz zatvora Dubrava u zatvore u Prištini i Lipljanu.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track