PETAR PETKOVIĆ: Albanac noževima nasrnuo na srpske mališane u Severnoj Mitrovici! Kurtijeve pretnje važe i za decu
Foto: Printscreen/Video Plus

PETAR PETKOVIĆ: Albanac noževima nasrnuo na srpske mališane u Severnoj Mitrovici! Kurtijeve pretnje važe i za decu

Politika -

Jedan Albanac nasrnuo je danas noževima na decu Srbina Nenada O. dok su se igrala na igralištu u Mikronaselju u Severnoj Mitrovici, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Danas oko 17.50 u naselju Mikronaselje u Кosovskoj Mitrovici došlo je do napada na decu Nenada O. i to dok su se igrala na igralištu. Lice albanske nacionalnosti izvadilo je dva noža i krenulo na srpskim mališanima, uzvikujući zastrašujuće pretnje. Istakao je da su deca uspela da pobegnu u obližnju zgradu“, napisao je Petković na društvenoj mreži „X“.

On je ukazao da je ovo 16. napad na srpsku decu na Кosmetu od dolaska Aljbina Кurtija na vlast.

"Njegova pretnja da će Srbi da pate i plate očigledno se odnosi i na srpsku decu. Jasno je kuda vodi ekstremistička Кurtijeva politika“, poručio je Petković.

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je policiju večeras oko 17.50 sati kontaktirao muškarac iz Mikro naselja u Kosovskoj Mitrovici, koji je rekao da mu se dete uplašilo od drugog deteta koje je na igralištu imalo noževe.

OGLASILA SE POLICIJA TZV. KOSOVA

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je policiju večeras oko 17.50 sati kontaktirao muškarac iz Mikro naselja u Kosovskoj Mitrovici, koji je rekao da mu se dete uplašilo od drugog deteta koje je na igralištu imalo noževe.

"Jedan četrnaestogodišnjak, koji se nalazio u grupi dece, pokazivao je noževe drugoj grupi dece. Deca su se uplašila i otrčala kod roditelja, kada nas je jedan od njih i pozvao. Naše su jedinice odmah otišle na lice mesta. Dečaka koji je imao noževe smo u pratnji roditelja i advokata doveli u policijsku stanicu, u njihovom prisustvu ga i saslušali, oduzeli noževe i slučaj zaveli kao nedozvoljeno posedovanje oružja. Obavestili smo tužioca i ceo slučaj ide u redovnu sudsku proceduru", rekao je Eljšani za portal Kossev.info.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja