"SRBI NEĆE DA TRPE I RIZIKOVAĆE ŽIVOTE" Drecun o haosu na severu KiM: Bili su SPREMNI! Zašto bi se vežbe odvijale blizu Banjske?
Foto: Kurir TV, Mladen Miletić/Kurir Tv

kurir tv:

"SRBI NEĆE DA TRPE I RIZIKOVAĆE ŽIVOTE" Drecun o haosu na severu KiM: Bili su SPREMNI! Zašto bi se vežbe odvijale blizu Banjske?

Politika -

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KIM gostovao je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji u razgovoru u kojem je podelio mišljenje vezano za tešku poziciju Srba na Kosovu i Metohiji kao i o posledicama dugotrajnojog i varvarskog iživljavanja samoproglašenog vođe takozvane države Kosovo nad nemoćnim srpskim stanovništvom ostavljenim bez zaštite vojske i policije Srbije i međunarodnih snaga mira koje su se - decenijama unazad - pokazale da služe samo i jedino interesima Velike Albanije.

Milovan Drecun
foto: Kurirtv

Nastavlja se zabrinjavajuća eskalacija nasilja na Kosovu, Drecun, postavlja niz pitanja o nedavnim događajima i njihovim dubokim posledicama.

Operativne vežbe KFOR-a

Drecun ističe zagonetne operativne vežbe stranih grupa za logističku podršku KFOR-a.

- Uvežbavane su taktičke i operativne jedinice za oslobađanje komunikacija u slučaju blokada. Očito je da se vežba odvijala u blizini Banjske - primećuje Drecun.

Banjska, kosovska policija, KFOR, Kosovo
foto: MladeMladen Miletić/Kurir Tv

Sumnje u pripremu za asistenciju KFOR-a

Drecun postavlja ključno pitanje:

- Da li je ta vežba zapravo bila priprema za ovu asistenciju KFOR-a takozvanoj kosovskoj policiji?

Nedostatak transparentnosti u celom događaju izaziva sumnje. Drecun je naglasio važnost saznanja kako je moglo da se pripremi, ko je mogao da ima informacije o ovim događajima i da ih planira unapred.

- Nažalost, nema dovoljno informacija da se potpuno razjasne ove okolnosti - dodaje Drecun.

04:09

Drecun o haosu na severu KiM: Bili su SPREMNI! Zašto bi se vežbe odvijale blizu Banjske?

Nepredvidive posledice

Drecun ukazuje na potencijalne nepredvidive posledice ovih događaja i izražava zabrinutost zbog eskalacije sukoba.

- Ova situacija pokazuje koliko je situacija opasna i može da se razvija u pravcu većih sukoba - istakao je Drecun.

Izazovi za dijalog

Na pitanje o perspektivi dijaloga između Beograda i Prištine, Drecun primećuje da je dijalog nužan, ali postavlja pitanje kolike su šanse za njegov uspeh, kada prethodna iskustva pokazuju da ga ne poštuju ni kosovski Albanci ni Zapad..

- Kurti je do sad bojkotovao dijalog i svi njegovi pokušaji nisu doveli do značajnog napretka - zaključuje Drecun.

Zabrinjavajuća hapšenja

Kontinuirana hapšenja na Kosovu ne mogu dovesti do prekida eskalacije, već, naravno, produbiti sukob.

- Poslednjih dana smo svedoci konstantnih hapšenja, što dodatno pogoršava situaciju. Albancima odgovara da se istina ne sazna. Zašto snimci sa satelita nisu dostupni našoj strani? Sada će tako i ovo biti kao što je bilo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Jednostavno srpski narod neće moći da trpi tu torturu i spremni su da se suprotstave. Sve će više rizikovati živote - zaključuje Drecun.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

03:19

HAPŠENJE SRBA NA KiM NIJE GOTOVO, OVO ĆE IM BITI SAVRŠEN IZGOVOR ZA BUDUĆU OLUJU! Bratina upozorio: Moramo biti spremni na sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track