Najnovije vesti

DRAMATIČAN APEL DIREKTORA KBC KOSOVSKA MITROVICA! Nema lekova, OSTAJEMO BEZ KISEONIKA! Zaustavljali sanitetska vozila 185 puta
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen/Kosovo-online

zlatan elek

DRAMATIČAN APEL DIREKTORA KBC KOSOVSKA MITROVICA! Nema lekova, OSTAJEMO BEZ KISEONIKA! Zaustavljali sanitetska vozila 185 puta

Politika -

Trojica ubijenih Srba u Banjskoj na KiM sahranjeni su juče u Vrnjačkoj Banji i Leposaviću. Na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su krenuli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića uhapšen je Lazar Janićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu.

U Leposaviću je sahranjen Bojan Mijailović. a ka selu Graničane kretala se kilometarska kolona za povorkom kako bi ispratila Igora Milenkovića, koji je bio zaposlen kao vozač saniteta u Domu zdravlja.

A na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su krenuli na sahranu Stefana Nedeljkovića, uhapšen je Lazar Janićijević iz Zvečana, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Lazar je bez razloga izveden iz automobila u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje", navodi se u saopštenju. Kako se ističe, Kancelarija je obezbedila advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti privođenja.

00:50

MOLIM LJUDE DA SE UKLJUČE U REŠAVANJE PROBLEMA! Direktor KBC Kosovska Mitrovica: Nemamo zalihe lekova, a OSTAJEMO BEZ KISEONIKA!

Dr Zlatan Elek direktor KBC Kosovska Mitrovica, uključio se u jutarnji program i ispričao šta se desilo u KBC Kosovska Mitrovica, kada je "kosovska" policija upala sa dugim cevima u prostorije kliničko bolničkog centra.:

- Ono što se desilo je u najblažem slučaju premetačina. Sve se dešavalo na očigled naših pacijenata i učenika koji su bili na praksi i ljude koji su radili. Velika grupa specijalaca sa dugim cevima, bez ikakvog opravdanja upali su, noseći neki nalog, a na naše pitanje šta traže on nije umeo da nam objasni. Na samom kraju su uzeli video nadzor i ostavili jedan papir na albanskom jeziku gde piše da je urađen pretres i da nije nađeno ništa. Skoro 185 puta su zaustavljena sanitetska kola - izričit je Elek, nastavivši:

- Ovo je jedna od najstabilnih ustanova na severu Kosova i Metohije! Uvodimo se u nečasne radnje koje ne postoje. Nije nađeno ništa što bi kompromitovalo naš rad. Objašnjeno je da nema potreba da razbija imovinu Republike Srbije, i ovaj put smo ostali uskraćeni za odgovor, a sve se dešavalo pred očima Euleksa - rekao je Elek i dodao:

- Kada narodu zabranite pravo na lečenje uzimate mu pravo na život, što je kršenje povelje UN-a. Očito su dupli standardi prisutni na ovom prostoru i u tome svesrdno učestvuje Međunarodna zajednica. Kontinuirano se nastavlja nesnabdevanje lekovima KBC Kosovska Mitrovica. Mi smo obavestili sve da nema osnovnih lekova, da nestaje kiseonika to namerno rade kako bi ovde došlo do humanitarne katastrofe. Stalno upozoravamo sve i Euleks, pripadnike Kfor-a. Kiseonik je neophodan za sve. Poslednja nabavka je bila u martu mesecu 2021. godine - rekao je Elek.

Uputio je apel svim razumnim ljudima da se obrati pažnja i da se uključe u rešavanje problema:

- S obzirom na to da je počela školska godina, imaćemo pacijenata. Ponovo ponavaljam, mi smo položili Hippokratovu zakletvu, mi ne lečimo na osnovnu nacionalne ni verske pripadnosti već bolesnike svih nacionalnosti, a Aljbin Kurti pokušava da nam uskrati i to osnovno pravo - istakao je Elek.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track