"MI SMO ZEMLJA KOJA ĆE ODRŽAVATI MIR I STABILNOST, BUDITE SIGURNI U TO": Predsednik Vučić se obratio javnosti iz Granade
Foto: Printscreen Pink Tv

"MI SMO ZEMLJA KOJA ĆE ODRŽAVATI MIR I STABILNOST, BUDITE SIGURNI U TO": Predsednik Vučić se obratio javnosti iz Granade

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas povodom učestvovanja na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, na koji je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

- Imali smo ne lake razgovore. Razgovarali smo kao delegacija sa oko 25 svetskih lidera. Učestvovali smo i na energetskom panelu - naveo je predsednik Vučić i dodao da je imao i mnogobrojne bilateralne suserte.

- Razgovarali smo o situaciji u regionu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je najavio razgovore sa Boreljom i sa Emanuelom Makronom.

- Sa Makronom na posebnom, izdvojenom mestu, imam bilateralu. Očekujem i bilateralu sa Micotakisom.

Kako kaže nije razgovarao sa predstavnicima iz Prištine jer oni ni ne žele da razgovaraju.

- Sutra je važna sednica Evropskog saveta. Moći ću da vam dam više zaključaka večeras kada budem završio razgovore sa Makronom - rekao je predsednik.

- Mi smo zemlja koja će održavati mir i stabilnost, budite sigurni u to - naglasio je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja španskih medija u Granadi.

- Ono što je nama potrebno jesu solucije bazirane na realnosti, da dostignemo kompromis, a ne nešto bazirano na snu, a da se sa druge strane ništa ne pruži - istakao je predsednik o dijalogu sa Prištinom.

- Poslednji put kada smo podigli nivo borbene gotovosti, 14.000 ljudi bilo je blizu administrativne linije pre godinu dana. Sada je tokom ove krize koju smo imali bilo 8.500 ljudi, što je znatno manja brojka nego što je bila. Mi nismo zainteresovani za to, mi smo zainteresovani za progres Srbije na Evropskom putu, poslednje 3 godine smo privukli 63 odsto investitora sa Zapadnog Balkana u Srbiju. Mi verujemo u mir i prosperitet celokupnog Zapadnog Balkana - zaključio je predsednik Vučić.

Na trećem samitu Evropske političke zajednice, koji se danas održava u Granadi u Španiji, okupljeni su lideri 47 evropskih zemalja, a jedna od glavnih tema je proširenje EU.

Kurir.rs

Bonus video:

00:03

Aleksandar Vučić u Granadi sa premijerom Velike Britanije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track