PREDSEDNIK SRBIJE I SA ZELENSKIM U GRANADI: Kratak i otvoren razgovor o svim pitanjima (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

samit političkih zajednica

PREDSEDNIK SRBIJE I SA ZELENSKIM U GRANADI: Kratak i otvoren razgovor o svim pitanjima (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Granadi, u Španiji, na Samitu političkih zajednica i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Na njegovom zvaničnom Instagramu objavljeno je da je sa Zelenskim imao kratak i otvoren razgovor o svim važnim pitanjima.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić danas učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, na koji je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić ima niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kurir.rs/Instagram

Bonus video:

01:17

Aleksandar Vučić iz Granade: Očekujem težak i naporan dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja