"ZORANU NE DAJU SRPSKE LEKOVE" Rođaka uhapšenog Kostića: Odneli smo mu jaknu, nisu hteli da prime jer je zelena ko srpska uniforma
Arhivska fotografija, Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

nastavlja se teror nad srbima: rodbina Ne zna ni za šta ga terete

"ZORANU NE DAJU SRPSKE LEKOVE" Rođaka uhapšenog Kostića: Odneli smo mu jaknu, nisu hteli da prime jer je zelena ko srpska uniforma

Politika -

"Zoranu smo odneli jaknu, ali nisu hteli da je prime jer je zelena, podseća ih na našu vojnu uniformu", rekla je ona

Rođaka Zorana Kostića, kojeg je kosovska policija uhapsila 20. septembra i koji je od tada u pritvoru zbog navodnih ratnih zločina, rekla je da nisu hteli da mu daju lekove koji se proizvode na teritoriji centralne Srbije, kao i da još ne znaju ni za šta ga teret.

"Danas idemo u posetu, pa se nadamo da ćemo imati prilike da saznamo nešto više", dodala je ona. Kostić je, kako se navodi, bukvalno otet iz porodične kuće u Prilužju, odakle je ekspresno odveden u Prištinu.

"Zoran ima svakodnevnu terapiju koju mora da dobije, ali u Prištini ne žele da mu daju srpske lekove! Na kraju smo morali da kupimo neke lekove iz uvoza", ogorčena je Kostićeva rođaka, koja dodaje da su Albanci na prevaru Zorana pozvali da izađe iz kuće jer su se predstavili kao majstori Elektrodistribucije, a u kući nije bilo struje.

Ističe da Zoran u životu nije počinio nikakvo krivično delo, niti zločin.

"On je otet, kidnapovan! Čovek je imao dva infarkta. Strašno", priča zabrinuto sagovornica Informera. "Zoranu smo odneli jaknu, ali nisu hteli da je prime jer je zelena, podseća ih na našu vojnu uniformu", rekla je.

Ilija Elezović, težak onkološki bolesnik, uhapšen je istog dana kada i Zoran, ali ispred Tehničke škole u Severnoj Mitrovici, a nešto kasnije u Zvečanu, uhapšen je i bivši policajac Dragan Milović.

Kostićeva rođaka se dotakla i Elezovića i rekla da je, prema nezvaničnim informacijama, čovek gotovo na samrti.

"Daju mu infuzije samo protiv bolova, ali tako da mu ne stave braunilu, nego ga bodu svaki put kad treba da primi terapiju. Njegovi su hteli da dođu kod njega, ali on im je rekao da uopšte ne dolaze i da će samo da se potrudi da preživi do izlaska", navodi.

Specijalci Kurtijeve policije ni juče nisu prestali sa hapšenjem Srba, pa je tako u Leposaviću priveden M. M. (34), i to zbog objave na Fejsbuku. Supruga uhapšenog Srbina rekla je da su kosovski specijalci pretresli njihovu porodičnu kuću, zbog čega je morala da skloni petoro dece na sigurno mesto.

Samo dan ranije na administrativnom prelazu Merdare uhapšen je Tomica B. iz Prilužja zbog navodnih ratnih zločina, ali je juče pušten iz pritvora.

Kurir.rs/Informer/Kosovo online

Bonus video:

01:39

SRBI NEĆE POGNUTI GLAVU Urednik portala Kosovo online Miloš Garić o teroru u kojem Srbi na severu Kosova žive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track