MINISTAR PRIVREDE CVETKOVIĆ SASTAO SE SA AMBASADOROM MAĐARSKE, UKAZANO NA ZNAČAJ I DOPRINOS MAĐARSKIH INVESTITORA U SRBIJI
Foto: Beta

MINISTAR PRIVREDE CVETKOVIĆ SASTAO SE SA AMBASADOROM MAĐARSKE, UKAZANO NA ZNAČAJ I DOPRINOS MAĐARSKIH INVESTITORA U SRBIJI

Vesti -

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Jožefom Zoltanom Mađarom, sa kojim je razgovarao o daljem jačanju privredne saradnje. Sagovornici su se složili da odnosi Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji, i da dve zemlje veže čvrsto, strateško partnerstvo i iskreno prijateljstvo. Razmenjena su mišljenja o ekonomskim odnosima dve zemlje, strateškim projektima koji povezuju Srbiju i Mađarsku poput železnice i gasovoda i mogućnostima za njihov dalji razvoj.

Ministar Cvetković ukazao je na izuzetan značaj i veliki doprinos mađarskih investitora u Srbiji i ukazavši na stabilan poslovni i energetski ambijent u Srbiji, pozvao mađarsku poslovnu zajednicu da nastavi da traži partnere u Srbiji.

Povezivanje kompanija dve zemlje, regionalno umrežavanje i plasiranje finalnog proizvoda na treća tržišta je pravac u kojem naše dve privrede treba da idu, posebno imajući u vidu sporazume o slobodnoj trgovini koje Srbija ima, kako sa EU, tako i sa zemljama na istoku– istakao je Cvetković.

Ambasador je naglasio i značaj formiranja Strateškog saveta između dve države, čija je prva sednica održana u maju ove godine, što će doprineti daljem nastavku naše uspešne saradnje. On je takođe, pozvao srpske kompanije da više nastupaju na tržištu Mađarske bilo u sektoru usluga, bilo u sektoru proizvodnje.

Na sastanku je bilo reči i o daljem ubrzanju protoka teretnog saobraćaja na graničnim prelazima između dve zemlje, kako bi se olakšao transport i smanjilo čekanje kamiona na granicama, što bi svakako bilo od velike koristi privrednicima sa obe strane granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track