"NJIHOV CILJ JE DA PRIZNAMO KOSOVO, PRONAĆI ĆEMO IZLAZ" Vučić o razgovorima sa velikom petorkom i situaciji na KiM
Foto: Nemanja Nikolić

"NJIHOV CILJ JE DA PRIZNAMO KOSOVO, PRONAĆI ĆEMO IZLAZ" Vučić o razgovorima sa velikom petorkom i situaciji na KiM

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jučerašnji razgovor sa velikom petorkom koja je bila u Beogradu bio težak ističući da za Srbiju nema lakih tema kada je reč o Kosovu i Metohiji. Vučić je kazao da ne može da govori o detaljima jer je takav dogovor.

"Ali, razume se sve vezano za KiM za nas je teško. Nije to samo zbog Banjske, to je taktički bilo užasno, donelo višemesečne posledice za nas, ali u strateškom smislu njihov jedini cilj je da mi priznamo nezavisno Kosovo, tako da - da li je razlog Banjska ili nešto drugo, nevažno je", kazao je Vučić.

Dodao je da je 25 od 27 država EU priznalo nezavisno Kosovo i naveo da je jasno kako stvari stoje.

"Ali, nadam se da ćemo uspeti i verujem da ćemo uspeti da pronađemo izlaz i da Srbija nastavi da gura ne samo dobrim putem, u ekonomiji, poboljšanju zdravstvenih usluga, a da sačuvamo srž naših nacionalnih interesa", poručio je.

Na pitanje da li očekuje nove pritiske, Vučić kaže da je teško zamisliti šta će biti i da ne bi da govori o priticima.

"Oni imaju svoju politiku, kažu svoje viđenje koje je suprotno našem, imaju svoje zaključke, za njih je Kosovo nezavisno i to na osnovu njihove odluke, bez ijednog akta, ali mi moramo da razumemo tu vrstu realnosti, neće SAD i Nemačka promeniti stav - biće još jači u dokazivanju da nisu pogrešili", kazao je Vučić i najavio da će povodom pitanja Kosova biti u Briselu u četvrtak ili petak.

Kako je naveo, boriće se za stavove Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track