NASILJE NAD SRBIMA JE DOZVOLJENO POD KURTIJEVIM REŽIMOM! Srpska lista se oglasila povodom kamenovanja škole u Kosovskoj Kamenici!
Foto: Kurir

saopštenje

NASILJE NAD SRBIMA JE DOZVOLJENO POD KURTIJEVIM REŽIMOM! Srpska lista se oglasila povodom kamenovanja škole u Kosovskoj Kamenici!

Politika -

Srpska lista oglasila se povodom sinoćnog kamenovanja zgrade u Kosovskoj Kamenici u kojoj su smešteni osnovna škola “Desanka Maksimović”, srednja Tehnička škola i Gimnazija, istakavši da se teror nad Srbima nastavlja širom KiM kao posledica zapaljive retorike i antisrpskog narativa režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, prenosi Kosovo Onlajn.

Kako se navodi u saopštenju, pored svakodnevnih incidenata uperenih protiv Srba od Brezovice do Jarinja, ovaj vandalski čin je posebno uznemiravajući jer je u pitanju školska zgrada, mesto gde bi pored porodičnog doma, svako dete trebalo da bude zaštićeno i bezbedno.

- Zamislite osećaj i težinu odluke roditelja srpske dece u Kosovskoj Kamenici koji posle ovog kamenovanja, svega par sati kasnije, jutros treba svoju decu da uvedu u tu istu školu i ostave ih nekoliko sati. Imajući u vidu da je nasilje nad Srbima očigledno dozvoljeno, jer nijedan počinilac nije uhapšen, a oni malobrojni, kao u slučaju upucanih Stefana i Miloša budu pušteni da se brane sa slobode, onda ne čudi što se represija i nasilje nastavljaju. Jedno neistraženo nasilje i nekažnjeni zločinac, su podloga za nivo nasilje nad našem narodu - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Apelovali su na lokalne i međunarodne organizacije da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama i stanu u zaštitu srpskog naroda od svakodnevnog maltretiranja, dodajući da je odgovornost za budućnost i opstanak srpskog naroda je na njima.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja