Obama: Nikolić i ja smo stari prijatelji

Nije im trebalo upoznavanje

Obama: Nikolić i ja smo stari prijatelji

Politika -
Danas smo se ponovo sreli, pošto je on završio govor, a ja sam se spremao da ga održim, i onda onako nekurtoazno, neko je hteo da nas upozna, a on je rekao: "Ne, mi smo stari prijatelji"", ispričao je Nikolić anegdotu sa današnjeg susreta s predsednikom SAD

NJUJORK - Predsednik Srbije ističe da je u kratkom susretu sa američkim kolegom Barakom Obamom razgovarao "o svemu, ne samo o Kosovu i Metohiji".

"Mi smo kratko razgovarali, o svemu, ne samo o Kosovu i Metohiji, pošto gospodin Obama ima mnogo problema, a mi u Srbiji otprilike imamo samo jedan, pa mislimo da bi trebalo svako odmah da nas pita šta je bilo, a kako ćete...", rekao je Nikolić.

On je dodao da je s Obamom razgovarao o tome šta se u svetu dešava, i koliko je značajna uloga SAD u svemu tome.

"Danas smo se ponovo sreli, pošto je on završio govor, a ja sam se spremao da ga održim, i onda onako nekurtoazno, neko je hteo da nas upozna, a on je rekao: "Ne, mi smo stari prijatelji"", ispričao je Nikolić anegdotu sa današnjeg susreta s predsednikom SAD.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je potvrdio da se sigurno neće sresti s delegacijom Prištine tokom zasedanja Generalne skupštine UN, jer za to nije vreme.

"Potpuno je sigurno da se neću sresti s delegacijom Prištine, čak ni slučajno na ulici, ili u magli. Nije vreme za to, nismo ništa dogovorili, a pretpostavljam da onaj ko bi bio moj sagovornik u tom slučaju, predsednik Kosova, nije još spreman za to, pošto se naši stavovi dijametralno razlikuju", rekao je Nikolić.

Glavna debata 67. zasedanja Generalne skupštine UN počela je govorima predsednika Brazila i SAD, Dilme Rusef i Baraka Obame, nakon kojih se svetskoj organizaciji obratio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track