PREMIJERKA BRNABIĆ ODRŽALA NOVI SASTANAK SA SINDIKATOM ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Predložena rešenja će biti predmet sporazuma
Foto: Nenad Kostić

PREMIJERKA BRNABIĆ ODRŽALA NOVI SASTANAK SA SINDIKATOM ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Predložena rešenja će biti predmet sporazuma

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je danas novi sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, na kome je iznela konkretan predlog, koji bi u "okviru raspoloživih sredstava za plate, rezultirao poboljšanju položaja nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama".

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, "predložena rešenja će biti predmet sporazuma" koji bi se potpisao između Vlade Srbije i predstavnika sindkata.

"Obe strane su se saglasile da će se nastaviti sa radom sa ciljem izmene Uredbe koja definiše koeficijente za obračun i isplatu plata, čime bi se dodatno poboljšao položaj svih zaposlenih u zdravstavnom i socijalnom sektoru", navodi se u saopštenju.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, predstavnici ministarstva finansija i direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škordić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track