LICEMERJE NA DELU: Miloš Jovanović bi sada da vrati obavezni vojni rok koji je ukinula baš vlada u kojoj je sedeo!
Foto: Ana Paunković

dvojaki aršini

LICEMERJE NA DELU: Miloš Jovanović bi sada da vrati obavezni vojni rok koji je ukinula baš vlada u kojoj je sedeo!

Politika -

Predstavnici opozicije ponovo su pokazali da se u svom delovanju stalno i isključivo rukovode dvojakim aršinima!

Ovaj put to je potvrdio Miloš Jovanović, lider Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA. On je, gostujući na Insajderu, rekao da će se njegova koalicija zalagati da vrati obavezni vojni rok u Srbiji koji je, inače, ukinut u vreme kad je Jovanović sedeo u vladi Srbije!

- Treba vratiti služenje obaeznog vojnog roka! Nemam osećaj da nam se sprema nekakav rat, ali što imate jaču vojsku, manje su mogućnosti za rat. Što je vojska slabija, veće su mogućnosti rat - izjavio je Jovanović.

Činjenice, međutim, kazuju da je odluka o ukidanju obaveznog vojnog roka u Srbiji doneta u septembru 2010. godine, a da je ona stupila na snagu 1. januara 2011. godine. Jovanović je, pak, sedeo u Vladi Srbije od 2007. do 2012. godine, pri čemu je u februaru 2008. godine imenovan za koordinatora pravnog tima Vlade Srbije.

Ali, nije se tu Jovanović zaustavio.

- Mora da se desi reindustrijalizacija Srbije! Mi bez reindustrijalizacije nećemo uspeti - rekao je čovek čija je stranka, zajedno sa Đilasovom, rasprodala sve što se rasprodati dalo.

A da se u toj rasprodaji i kralo potvrdio je Savet za borbu protiv korupcije, pa su tako Savet i Verica Barać, koja je u međuvremenu preminula, popisali 24 sporne privatizacije, a u 23 je direktno Demokratska stranka Srbije, čiji je lider sada Miloš Jovanović, imala odgovornost!.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:30

MILOŠ JOVANOVIĆ I VOJISLAV MIHAILOVIĆ KOD VUČIĆA Predstavnici koalicije NADA na konsultacijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track