VLADA SRBIJE DEMANTUJE DEZINFORMACIJE: Šire se laži o italijanskim zastavama postavljenim zbog Melonijeve, evo šta je istina
Foto: Shutterstock

VLADA SRBIJE DEMANTUJE DEZINFORMACIJE: Šire se laži o italijanskim zastavama postavljenim zbog Melonijeve, evo šta je istina

Politika -

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije demantuje netačne informacijama koje su objavljene u medijima u vezi sa postavljanjem zastave Republike Italije.

- Želimo da naglasimo da su procedure postavljanja zastave Republike Italije izvedene sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima. Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija - saopštili su iz Vlade Srbije.

Iz GS Vlade posebno ističu da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama.

- U slučaju zastave Republike Italije, posebna pažnja je posvećena nijansi zelene boje kako bi se osiguralo da se jasno razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske. Ovo prilagođavanje je ključno za očuvanje identiteta svake zastave unutar datog formata.

Kako se navodi u saopštenju, generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije posvećen je održavanju najviših standarda u svim aspektima međunarodnih odnosa, uključujući i protokole vezane za postavljanje zastava.

- Svi postupci se sprovode sa maksimalnom preciznošću i poštovanjem prema svakoj zemlji - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track