"DA LI TREBA DA PONAVLJAMO IZBORE DOK ONI NE DOĐU NA VLAST?" Milićević: Oni su opozicija svom narodu, ĐILAS JE GOSPODAR SVEGA
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

kurir tv

"DA LI TREBA DA PONAVLJAMO IZBORE DOK ONI NE DOĐU NA VLAST?" Milićević: Oni su opozicija svom narodu, ĐILAS JE GOSPODAR SVEGA

Politika -

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja i član Socijalističke partije Srbije, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru o dešavanjima na ulicama Beograda nakon objavljenih rezultata izbora.

Đorđe Milićević
foto: Kurir tv

Nasilje, vandalizam i slike koje su obeležile prethodni period, teško da su stale pod okrilje parole kojom je pokrenut protest jednog dela opozicije a glasi "Srbija protiv nasilja".

Ako je suditi na osnovu dešavanja u poslednjih 48 sati, u srpskoj opoziciji se trenutno ne zna ko pije, ali se vrlo jasno zna ko plaća.

Milićević je započeo razgovor za Kurir televiziju rekavši da je lično učestvovao u svim dešavanjima u ime SPS-a i da ne postoji nijedan dijalog/razgovor u kojem nije bio...

okupljanje, Birčaninova, protest, Kneza Miloša, Nemanjina, blokada
foto: Zorana Jevtić

- Postoji razlika u onome što je suština sagledavanja nacionalne i državne poltike. Kada se sagledaju rezultati, ne postoji jedna, dve ili tri kolone opozicije, ovo je nastavak izbora iz 24. septembra 2000. godine - smatra Milićević.

Ako pozivate ponovo na neku "Sablju", nastavio je, da bi vi došli na vlast, šta je to onda?

- Oni traže put i način da dođu do funkcije. Srbija je pravna država u kojoj vlada Ustav, zakon i pravo. Gradskoj izbornoj komisiji se šalje prigovor da se ponište glasovi... Oni kažu nije bitan kvalitet, nego kvanitet... A vi objasnite zašto je to bilo neregularno? Da li treba da ponavljamo izbore sve dok opozicija ne dođe na vlast? - upitao je.

00:15

DOK KORISTIŠ SVOJE PRAVO, NE UGROŽAVAJ TUĐE Milićević: Zašto si OPOZICIJA SVOM NARODU? Nastavljaju 24. septembar, 2000. godine

Ipak, pita se na koji način su glasovi mogli biti ukradeni, kada svaki građanin stoji iza svog potpisa, na šta voditelji upućuju na tvrdnje da su pred izbore izmeštali ljudi iz njihovih matičnih opština u Beograd, samo sa tom svrhom da bi glasali, nakon čega su iz spiskova brisani.

okupljanje, Birčaninova, protest, Kneza Miloša, Nemanjina, blokada
foto: Zorana Jevtić

- ...Ne vidim ni jedan problem u svemu tome, ovde je suština nešto na što smo ukazivali, zato sam pomenuo 24. septembar, matrica koja se ponavlja, stalno pozivanje građana na ulice, nasilje koje proizvodi incidente... Ne postoji nigde veće demokratije nego u Srbiji. Protestujte, budite opozicija... ali kako možete sve vreme da budete opozicija svojoj državi i svom narodu?... - rekao je.

Đorđe Milićević
foto: Kurir tv

Umesto da kažu da vlast vodi Srbiju u negativnom smeru, ističe Milićević, "oni ruše Skupštinu".

- Pitao sam gde je gospodin Đilas, vidim da je on čovek gospodar svega?...Oni mogu da zabrane naš spot...ali ne i da to sada kažem, a zabranili su spot zato što je Ivica Dačić u tom spotu rekao da Dragan Đilas i nazovi opozicija vode antisrpsku kampanju... Možete da protestujete, ali dok koristite svoje pravo ne ugrožavajte prava drugih ljudi... Ali blokirate čitav Beograd. Ne možete analizu izbora napravii u par dana... - rekao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:13

NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja