Najnovije vesti

Kacin: Kritike Vukčeviću zbog objavljivanja snimka

Kacin: Kritike Vukčeviću zbog objavljivanja snimka

Politika
07:50h
Nadam se da su Vukčević i Vekarić svesni posledica te odluke po emocije onih koji tragaju za svojim najbližima koji su nestali, ali i potencijalnih posledica po kredibilitet Srbije, rekao je Kacin

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kritikovao je danas srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zbog objavljivanja putem medija iskaza zaštićenog svedoka o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

"Nadam se da su (tužilac za ratne zločine Vladimir) Vukčević i (zamenik tužioca) Bruno Vekarić svesni posledica te odluke po emocije onih koji tragaju za svojim najbližima koji su nestali, ali i potencijalnih posledica po kredibilitet Srbije", rekao je Kacin na Šestom interparlamentarnom sastanku EU-Srbija.

On je, u izjavi novinarima posle sastanka, objasnio da je reagovao na izjavu Dubravke Filipovski, koja je tokom rasprave u skupštini rekla da Srbija traži da se istraže i kazne svi odgovorni za trgovinu ljudskim organima.

Reagovao sam "kako neko ne bi zaključio da mi ne polažemo nikakvu pažnju na to. Mi se time veoma ozbiljno bavimo", kazao je Kacin, podsećajući da će se danas sastati s predstavnicima porodica nestalih.

"Ti snimci, te izjave stvarno stvaraju traume ne samo porodicama nego i celom društvu. Kada neko to uradi tako, na takav način, mora snositi posledice", rekao je Kacin.

U specijalnoj emisiji RTS nedavno je prikazan snimak na kojem zaštićeni svedok tužilaštva, koji je učestvovao u vađenju organa srpskim zarobljenicima na severu Albanije, detaljno opisuje kako je akcija organizovana - od obuke, operacija u improvizovanim bolnicama, do transporta organa do aerodroma u Tirani.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...