FORMIRANA LOKALNA VLAST U LAJKOVCU: Andrija Živković treći put uzastopno izabran za predsednika opštine
Foto: Opština Lajkovac

FORMIRANA LOKALNA VLAST U LAJKOVCU: Andrija Živković treći put uzastopno izabran za predsednika opštine

Politika -

LAJKOVAC - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Lajkovac izabrano je opštinsko rukovodstvo. Treći put uzastopno za predsednika opštine Lajkovac izabran je Andrija Živković, a drugi mandat na mestu zamenika dobio je Obrad Milutinović.

Potvrđen je i novi mandat dosadašnjem rukovodstvu lokalnog parlamenta: za predsednika je izabran Nenad Džajević, za zamenika Milutin Nišavić, a za sekretara Goran Ilić.

Novi saziv Opštinskog veća čine: Dejan Ivković, Biljana Gavrilović, Dmitar Bodlović, Jelena Pučijašević i Goran Gavrilović. Niko od članova Veća neće biti na stalnom radu.

Lajkovac, sednica Skupštine opštine Lajkovac
foto: Opština Lajkovac

Formirane su tri odborničke grupe. Od 35 odborničkih mesta ubedljivu većinu ima lista „Aleksandar Vučić, Lajkovac ne sme da stane“ sa 20 odbornika, koja je napravila postizbornu koaliciju sa dva odbornika SPS-a, tako da njihova odbornička grupa ima 22 predstavnika.

Drugu odborničku grupu čini „Lajkovac protiv nasilja“ sa šest odbornika, a treću „Narodna stranka Vuk Jeremić“ takođe sa šest odbornika.

Predsednik opštine Andrija Živković je izrazio zadovoljstvo zbog toga, uz tvrdnju da SNS i SPS imaju gotovo iste poglede i stavove o razvoju Lajkovca u naredne četiri godine.

Kao najvažnije prioritete u narednom periodu Živković je istakao izgradnju obilaznice oko Lajkovca dužine 5.200 metara, stvaranje uslova za formiranje Industrijske zone 2 na površini od 180 hektara oko obilaznice, kao i bušenje dva nova bunara u vodozahvatu u Nepričavi.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track