NEMA SUMNJE DA JE MENENDEZ DOBIJAO ALBANSKI NOVAC! Vučić: Engel i on su nam godinama pravili probleme!
Foto: Nemanja Nikolić

predsednik o kontroverznom senatoru

NEMA SUMNJE DA JE MENENDEZ DOBIJAO ALBANSKI NOVAC! Vučić: Engel i on su nam godinama pravili probleme!

Politika -

Uz Eliota Engela, koji je poznat kao jedan od najvećih albanskih lobista, Robert Menendez je Srbiji godinama pravio najveće probleme, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je na taj način govorio o američkom senatoru koji je optužen za primanje mita, a za koga se, po saznanju američkih medija, ispostavilo da je blisko sarađivao sa Gazmendom Litom zvanim "Gas", rođenim bratom albanskog političara iz Albanske demokratske partije, koji je osuđen za vođenje kockarnica albanske mafije u SAD.

Marinika Tepić, Dragan Đilas
foto: Printscreen

- Godinama i decenijama su pravili probleme - dodao je Vučić.

Kako je kazao predsednik, nije znao ko su ti ljudi.

- Ali, pogledam pre dve, tri godine, posebno od kada je Aljbin Kurti došao na vlast, napadaju mene, napadaju Srbiju, i vidite da tu nešto nije u redu, da je tu neprobojan zid - kazao je Vučić i dodao:

- Prvi put sam rekao da nema sumnje da je dobijao albanski novac. U međuvremenu je optužen za primanje mita. Mi smo govorili da je albanski plaćenik, ali su nam rekli da to nije tačno. Sada je otkriveno da mu je čuven biznismen, Albanac, davao novac da vodi proalbansku i antisrpsku politiku.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track