KFOR I EVROPSKA UNIJA ĆUTE DOK SE VRŠI TEROR NAD SRBIMA: Srpska lista se oglasila povodom napada na srpske enklave na KiM!
Foto: Kurir

SAOPŠTENJE

KFOR I EVROPSKA UNIJA ĆUTE DOK SE VRŠI TEROR NAD SRBIMA: Srpska lista se oglasila povodom napada na srpske enklave na KiM!

Politika -

Talas zatiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji pod dirigentskom palicom Aljbina Kurtija i uz glasno ćutanje međunarodne zajednice nastavljen je danas upadom u Privremene organe opština Peć, Istok i Klina, piše u saopštenju Srpske liste, a prenosi Kosovo Online.

- Uz brutalni upad desetene do zuba naoružanih specijalaca u mirna srpska sela Kurtijev režim sprovodi etničko čišćenje srpskih sredina na Kosovu i Metohiji dok Evropska unija ćuti, a KFOR ni na koji način ne reaguje iako ima obavezu da zaštiti mir, sigurnost i slobodu svim građanima bez obzira na nacionalnost - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, očigledno je da Kurtijev režim želi da po principu blickriga protera srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod koristeći pasivnost Zapadanih centara moći, koje srpski narod smatra direktnim saučesnikom u ovim antisrpskim akcijama režima u Prištini.

- Pozivamo srpski narod da ostane miran i suzdržan kako ne bi dali povod okupacionim falangama da koriste silu i hapse poštene i časne srpske domaćine, upadaju u srpske domove i ugroze bezbednost svojih porodica. Koliko god nam svima bilo teško, moramo da sačuvamo prisebnost i jedni druge, jer ni ovo zlo neće doveka trajati - saopštila je Srpska lista.

Dalje se ističe da delovanje Prištine treba posmatrati kao delovanje okupatora i nikako drugačije, jer režim u Prištini ne poštuje ni sopstvene zakone i pravila kojima se garantuju prava srpskog naroda.

- Pozivamo i našu državu da najhitnije reaguje i zahteva od Evropske unije i KFOR-a da spreči Kurtija u obračunu sa srpskim narodom na ovim prostorima jer se ovaj zulum ne može trpeti te će dovesti do egzodusa srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track