NA ZAHTEV SRBIJE ZAKAZANA SEDNICA SB UN O KOSOVU Još se ne zna da li će biti otvorena za javnost
Foto: EPA

NA ZAHTEV SRBIJE ZAKAZANA SEDNICA SB UN O KOSOVU Još se ne zna da li će biti otvorena za javnost

Politika -

Sednica Saveta bezbednosti UN o krizi na Kosovu i Metohiji, na zahtev Republike Srbije, biće održana u četvrtak u 21 čas po našem vremenu, potvrdio je za RTS šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

I dalje je veliko pitanje da li će sednica biti otvorena ili zatvorena za javnost.

Ambasador Srbije pri Misiji UN Nemanja Stevanović predao je juče zahtev Srbije za sazivanje vanredne sednice SB UN zbog situacije na Kosovu.

Zahtev je uručen u Misiji Gvajane i to političkom savetniku u misiji ove države, koja je predsedavajući SB UN.

Zahtev je predat u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN. U njemu je skrenuta pažnja Savetu bezbednosti na aktuelnu situaciju na teritoriji Kosova.

Kako se navodi u pismu koje će mimo toga biti poslato svim predstavnicima država članica EU i institucija EU i predsednicima i premijerima država članica SB UN uključujući Rusiju i Kinu, a u koje je Kosovo onlajn imao uvid, situacija je u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SBUN 1244, i takve je prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

02:58

DRAMA NA KOSOVU I UBISTVO 4 SRBINA, REAKCIJA NA PREDSEDNIKOV HRABAR GOVOR U UN! Milićević tvrdi: Samo je KFOR smeo da reaguje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track