LIDER JS DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Evropski parlament da usvoji rezoluciju o aparthejdu na KiM, a ne izborima u Srbiji!
Foto: foto: Jedinstvena Srbija

REAGOVANJE

LIDER JS DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Evropski parlament da usvoji rezoluciju o aparthejdu na KiM, a ne izborima u Srbiji!

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, oglasio se povodom rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

- Rezolucija u Evropskom parlamentu o situaciji u Srbiji posle izbora, koja je danas usvojena i koja nije pravno obavezujuća je dokument koji predstavlja direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene države, a usvojena je na osnovu lažnih informacija dela opozicije u Srbiji, koji se ne može pomiriti sa voljom građana Srbije. Ta opozicija i deo evroparlamentaraca moraju da shvate da vlast u Srbiji biraju građani Srbije, a ne poslanici Evropskog parlamenta. Zašto taj Evropski parlament ne usvoji rezoluciju o Hrvatskoj gde ima pola miliona birača više nego stanovnika - rekao je Palma.

Ističe da u pojedinim državama EU ima mnogo više birača nego samih stanovnika i to ne predstavlja nikakav problem.

- U Hrvatskoj imate gradova i opština gde bukvalno ima više birača nego stanovnika i gde na izbore dolaze ti birači iz inostranstva, ali to niko ne vidi kao problem jer ti ljudi imaju pravo glasa, kao što svaka država na svetu ima dijasporu, pa tako i Srbija. Ali samo u Srbiji opozicija optužuje svoju državu i svoj narod - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Smatra da bi EP trebao da se bavi pitanjem KiM i teškom pozicijom tamošnjih Srba, kao i problemima na sopstvenim teritorijama, nego izborima u Srbiji.

- Umesto što se bave lažnim informacijama dela opozicije u Srbiji, Evropski parlament treba da se bavi štrajkovima i protestima u svojim državama i treba da se bavi kršenjem ljudskih prava u Evropi, a danas u Evropi ima deo jedne države u kome se sprovodi aparthejd, prvi nakon onog u Južnoafričkoj Republici, a to je Kosovo i Metohija, gde Kurtijeva vlast vrši fizički i psihički teror nad preostalim Srbima sa ciljem totalnog proterivanja i to što se dešava na Kosovu i Metohiji je aparthejd. To je sramota za Evropsku uniju i Evropski parlament - kazao je i dodao:

- Što ne usvoje Rezoluciju o poštovanju Briselskog sporazuma i formiranju Zajednice srpskih opština. To Evropskom parlamentu nije predložila opozicija u Srbiji, već samo kako da bez glasova građana Srbije dođe na vlast. Gospodo iz Evropskog parlamenta, nećete u Srbiji dobiti vlast koja će uraditi ono što vi tražite, a to je priznanje lažne države Kosovo. To je pravi cilj ove rezolucije. Ali kao što i sami znate, rezolucija koju ste usvojili nije pravno obavezujuća, ali obavezujuća je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koju ste prekršili i dalje je kršite - zaključio je Marković.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track