PREDSEDNIK VUČIĆ IZ VILE MIR: Dobio sam potvrdu, posetiće nas naš veliki prijatelj predsednik Si! Diplomate pevale na srpskom!
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

prijem u vili mir: "Za dobre želje nikad nije kasno"

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ VILE MIR: Dobio sam potvrdu, posetiće nas naš veliki prijatelj predsednik Si! Diplomate pevale na srpskom!

Politika -

Vučić je naglasio i da su tri kineske kompanije koje posluju u Srbiji ujedno i tri najveća izvoznika iz Srbije u inostranstvo

BEOGRAD - Za dobre želje nikad nije kasno!, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Vile Mir u kojoj je upriličen zvanični prijem povodom Lunarne odnosno Kineske nove godine čija je proslava gotovo na izmaku.

"U Godini drvenog zmaja posetiće nas naš veliki prijatelj Si"

Predsednik Vučić je naglasio i da je dobio zvaničnu potvrdu da će nas u Godini drvenog zmaja ponovo posetiti naš veliki kineski prijatelj, predsednik Si Đinping, kome ćemo pokazati naše srpsko gostoprimstvo.

- Sa velikom radošću očekujem da nam godina Drvenog zmaja dovede u Srbiju i našeg iskrenog prijatelja i jednog od najznačajnijih svetskih lidera predsednika Sija Đinpinga, kazao je Vučić dodavši da tačan termin posete još nije poznat.

Predsednik je poželeo i dobro zdravlje ambasadoru NR Kine, te podsetio da je proslava Lunarne nove godine počela još 10. februara ali da je tek sad organizovan prijem što znači da za dobre želje nikad nije kasno!

1 / 4 Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije zahvalio se NR Kini na poštovanju principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta kad je reč o Kosmetu, te poručio da Srbija podržava princip jedne Kine.

Vučić je naglasio i da su tri kineske kompanije koje posluju u Srbiji ujedno i tri najveća izvoznika iz Srbije u inostranstvo.

Čestitka predsednika Srbije

Iako je Lunarna Nova godina nastupila 10. februara, danas vam, na izmaku Praznika proleća, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za napredak NR Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda. Uvereni smo da će Vaša zemlja i u godini Drvenog zmaja, sa istom snagom, mudrošću i inovativnošću nastaviti putem opšteg napretka. Snažno verujem u budućnost naših odnosa, koji su dobili novi kvalitet zajedničkim zalaganjem u gotovo svim oblastima i koji su na istorijskom vrhuncu. Zahvalni smo na snažnoj podršci NR Kine po svim pitanjima od vitalnog interesa za Republiku Srbiju, a sa velikom radošću očekujem da nam godina Drvenog zmaja dovede u Srbiju i našeg iskrenog prijatelja i jednog od najznačajnijih svetskih lidera predsednika Sija Đinpinga.

Zaposleni u kineskoj ambasadi u Beogradu zvanicama su na srpskom otpevali pesmu "Ovo je Srbija", a kineski ambasador je podsetio na novogodišnju čestitku predsednika Vučića kineskom narodu, koja je emitovana na tamošnjoj nacionalnoj televiziji, a posle koje je šef srpske države stekao najmanje 100 miliona obožavalaca u Kini.

Kurir.rs

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track