ANA BRNABIĆ: Đilasovce iskreno i suštinski baš briga za ODIHR izveštaj, o čemu najbolje govori izjava Biljane Đorđević
Foto: Petar Aleksić

ANA BRNABIĆ: Đilasovce iskreno i suštinski baš briga za ODIHR izveštaj, o čemu najbolje govori izjava Biljane Đorđević

Politika -

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić reagovala je na izjavu kopredsednice Zeleno-levog fronta Biljane Đorđević.

"Koliko je Đilasovce grupisane oko liste licemerno nazvane 'Srbija protiv nasilja' iskreno i suštinski baš briga za ODIHR izveštaj i izborne uslove najbolje govori izjava Biljane Đorđević: 'Predstavnici opozicionih partija iz koalicije Srbija protiv nasilja nisu uopšte predstavljeni na javnom servisu, kao da iza njih ne stoji gotovo miliona građana Srbije koji plaćaju TV pretplatu", navodi premijerka Brnabić, postavlja pitanje "A šta je, u stvari, istina?" i odgovara:

"U finalnom izveštaju ODIHR, na str. 20-21, stoji informacija da su 'svi nacionalni emiteri pokrivali kampanjske aktivnosti u skladu sa zakonom, obezbeđujući jednako vreme za sve kandidate', kao i da je lista 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane' dobila od 10% do 26% pokrivenosti, a lista 'Srbija protiv nasilja' između 10% i 36%. Dakle, ODIHR konstatuje da je lista o kojoj Đorđević priča imala apsolutno najveću pokrivenost na TV sa nacionalnom frekvencijom tokom čitave kampanje. Pa oni sa pažnjom nisu mogli da pročitaju ni prvih 20 strana izveštaja"!

Bonus video:

10:12

TO ŠTO JE PREDSEDNIK ODLUČIO DA ZADRŽI ANU BRNABIĆ U EPICENTRU POLITIKE, POKAZUJE 2 STVARI! Analitičari tvrde: Rešenje je zgodno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track