VUČEVIĆ: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane! Kada treba odmoći srpskoj borbi za KiM, očekujte Zdravka Ponoša
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

VUČEVIĆ: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane! Kada treba odmoći srpskoj borbi za KiM, očekujte Zdravka Ponoša

Politika -

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević reagovao je nakon jučerašnjeg izlaganje Zdravka Ponoša u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Vučević je naveo da napadi Ponoša na vojsku sigurno nisu slučajni.

"Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni.

Na stranu to što Zdravko Ponoš očito ne nosi lepo iskustvo iz Generalštaba. Zanemarimo i njegove političke neuspehe. Ali poslednje autoprojekcije, omalovažavanje oficirskog kadra i konstantne neistine koje iznosi na račun Ministarstva odbrane, baš u ovom trenutku - nisu slučajne", naveo je Vučević u saopštenju.

Istakao je i da je "mart za Srbe nesec prisećanja".

"Mart je za Srbe mesec prisećanja. Na pogrom iz 2004. godine, na NATO agresiju iz 1999. godine. To su teme koje Ponoš ne želi da pominje, od kojih beži i na koje nikada nema šta da kaže.

Stoga i ne čudi, otkud baš sad napadi na srpsku vojsku. I zašto je reč o klevetama bez ikakvog pokrića, uvredama bez imalo obzira i gordosti bez smisla i stila.

Kada treba odmoći srpskoj borbi za Kosovo i Metohiju, očekujte Zdravka Ponoša.

Kada se mora pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, neka niko ne računa na Zdravka Ponoša", naveo je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja