OBNOVIĆEMO CRKVU SVETE NEDELJE U PRIZRENU! Arno Gujon: Albanski ekstremisti neće uništiti srpsku baštinu
Foto: Vladimir Šporčić

organizacija "solidarnost za kosovo"

OBNOVIĆEMO CRKVU SVETE NEDELJE U PRIZRENU! Arno Gujon: Albanski ekstremisti neće uništiti srpsku baštinu

Politika -

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i predsednik humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon izjavio je da će ova organizacija pomoći u obnovi crkve Svete nedelјe u Prizrenu iz 1371. godine, navodi se u saopštenju Uprave.

- Humanitarna organizacija 'Solidarnost za Kosovo' ove godine pomoći će obnovu crkve Svete nedelјe u Prizrenu iz 1371. godine. Svake godine, u saradnji s Eparhijom raško-prizrenskom i vladikom Teodosijem, obnovimo jednu crkvu ili manastir i tako pomažemo da se sačuva dragocena kulturna baština, koja je na ponos srpskog naroda ali i celog čovečanstva - izjavio je Gujon po završetku naučnog skupa „Kosovo i Metohija, istorija i kulturno nasleđe“ koji je održan na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Gujon je istakao da su 2004. godine albanski ekstremisti pokušali silom da unište tu baštinu, a da danas to čine istorijskim revizionizmom, predstavlјajući srpsko pravoslavno nasleđe kao albansko.

On je poručio da će se uvek boriti za očuvanje kulturne baštine na KiM koja je, kako je naglasio “srpska i pravoslavna, ali i univerzalna i deo je vredne hrišćanske civilizacije koja je čuvana vekovima”.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:32

Irena Vujović i Arno Gujon, posetili su bračni par Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track