SKANDALOZNA ODLUKA: Politički komitet prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope
Foto: Shutterstock

SKANDALOZNA ODLUKA: Politički komitet prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope

Politika -

Politički komitet Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope podržao je na današnjoj sednici preporuku izvestioca Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Ovo je isključivo politička odluka, jer se lažna država još jedan korak približava članstvu u najmasivnijoj evropskoj organizaciji i pored činjenice gotovo svakodnevnog kršenja vladavine prava, na kojima je upravo Savet Evrope i zasnovan.

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan. Protiv su bili Maja Vukićević iz Crne Gore, predstavnica BiH Snježana Novaković, kao i dva predstavnika Srbije - Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić. Predstavnik Grčke je bio uzdržan.

Ni u Prištini nisu krili da su imovinu manastiru Visoki Dečani vratili tek kada im je Bakojanijeva saopštila da je to jedan od uslova za Savet Evrope. To su jasno rekli i lažni premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani.

Malo ko može da poveruje da će preostale obaveze, među kojima je i formiranje Zajednice srpskih opštine, Priština ostvariti kasnije i to će, kako je Bakojanijeva rekla biti praćeno postmonitoringom. Istu ZSO ne žele da formiraju već 11 godina od kada je dogovorena Briselskim sporazumom.

Kurir.rs/Novosti

Preneo. R.J.

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track