GRADONAČELNIK BEOGRADA MORA ZASTUPATI SRPSKE INTERESE! Šapić: Niko ne sme promovisati secesionističku politiku
Foto: Foto: Grad Beograd

poruka

GRADONAČELNIK BEOGRADA MORA ZASTUPATI SRPSKE INTERESE! Šapić: Niko ne sme promovisati secesionističku politiku

Politika -

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je u ovim nestabilnim trenucima u kojima se čitav svet nalazi, veoma važno da na čelu Beograda bude srpski gradonačelnik koji će zastupati očuvanje srpskih nacionalih interesa, ne dozvolivši da bilo ko promoviše secesionističku i antisrpsku politiku.

- Kada kažem da Beograd treba da ima srpsku vlast, svi oni poskaču. A šta treba da kažem? Da ima tursku vlast? Beograd mora da ima srpskog gradonačelnika odlučnog da čuva i štiti srpske interese. Kada neko nije spreman da osudi izjave izgovorene u Dubrovniku, a koje direktno predstavljaju antisrpsku i proustašku politiku, kako će biti spreman da vodi Beograd. Mislim da je ova situacija najbolje objasnila razliku između srpskog i antisrpskog gradonačelnika o kojem sam govorio ranije i kada ljudima nije bilo jasno na šta mislim kad kažem da Beogradu treba ”srpski gradonačelnik”. Evo, baš ovo mislim, da gradonačelnik mora da osudi svaki antisrpski stav, a ne da prećutkuje ili kako to sad radi Marinika Tepić u ime Đilasove liste, podržava i brani proustaške stavove Dinka Gruhonjića, koji uopšte nisu novost, nego su tek sad to videle široke narodne mase, rekao je Šapić i dodao:

- A ja ću braniti svakog Hrvata, i svakog pripadnika islamske ili bilo koje druge veroispovesti u Beogradu, ako mu fali dlaka sa glave, samo zato što ne pripada srpskom narodu ili je drugačije veroispovesti. Ali da branim one koji svesno i konstantno urušavaju ustavno-pravni poredak naše države, koji veličaju ozloglašene zlikovce i koji direktno propagiraju secesionističku politiku, sigurno neću – istakao je Šapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track