MILAN PETRIČKOVIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Dobitna kombinacija za izazovna vremena koja predstoje Srbiji
Foto: Kurir televizija

MILAN PETRIČKOVIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Dobitna kombinacija za izazovna vremena koja predstoje Srbiji

Politika -

Profesor Fakulteta političkih nauka Milan Petričković, komentarišući sastav nove Vlade Srbije, ocenjuje za Kurir da je ona dobitna kombinacija za izazovna vremena koja predstoje Srbiji imajući u vidu da je okosnica tim koji se ne menja jer se već dobro pokazao uz nekoliko novih lica kao osveženje i dodatni vetar u leđa.

- Jasno je da je sačuvana okosnica koja je osvežena sa novim ministrima. Takođe, ispoštovan je princip demokratskih postulata o prisustvu dama u vladi, a postoji i nekoliko onih koji su bili pa su se vratili u vladu. Generalno, jasno je da smo dobili već postojeći uhodan timski rad koji je jako bitan i istaknut je, te će vlada biti jedistvena što je jako bitno jer je trenutak više nego izazovan i biće mnogo nezahvalnih tema jer ostaju turbulencije na relaciji spoljnih uticaja na destabilizaciju Srbije - kazao je on.

Milan Petričković
foto: Kurir televizija

Zato je, dodaje, sinhronizacija svih ministarsatva preduslov za opstanak stabilne, ujedinjene i čvrste vlade u odnosu na spoljnu politiku.

Mislim da je poprilično dobro sastavljena i da je posebno značajno da postoji takoreći stara vlada koja će osvežena sa nekoliko novih lica, te će moći da da odličan doprinos rezultatima i u buduće - smatra Petričković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja