POVRATAK POZNATIH LICA: Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar ponovo u Vladi Srbije
Foto: AP/Darko Vojinović, BETA/Amir Hamzagić

NA VELIKA VRATA

POVRATAK POZNATIH LICA: Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar ponovo u Vladi Srbije

Politika -

Posle pauze od nekoliko godina, u Vladu Republike Srbije vraćaju se dva poznata lica, Aleksandar Vulin, koji će vršiti dužnost potpredsednika Vlade i Zlatibor Lončar, ponovo u ulozi ministra zdravlja.

Aleksandar Vulin
foto: Beta Milos Miskov

Aleksandar Vulin

Osnivač stranke "Pokret socijalista", je najpre bio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a nakon rekonstrukcije Vlade je postao i ministar bez portfelja, zadužen za pitanje KiM.

2014. godine je stupio na dužnost ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na toj poziciji ostaje do 2017. godine kada postaje ministar odbrane.

2020. godine postaje ministar unutrašnjih poslova, a na toj dužnosti ostaje do 2022. godine. Krajem te godine je imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije. Tom prilikom se povukao sa mesta predsednika Pokreta socijalista.

U novembru 2023. je podneo ostavku na mestu direktora BIA.

Zlatibor Lončar
foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zlatibor Lončar

Direktor Urgentnog centra, koji se nalazi u sklopu Kliničkog centra Srbije, ušao je u politiku 2014. godine kada je prvi put imenovan za ministra zdravlja, a na toj funkciji je ostao i u naredne tri Vlade.

Ministar zdravlja bio je do 2022. godine. Tokom njegovog boravka na čelu Ministarstva zdravlja, taj resor je postao modernizovan i u skladu sa evropskim standardima.

Nenad Popović

U novu vladu vraća se i Nenad Popović.

Nenad Popović
foto: Miloš Perić

Popović je 2017. godine bio izabran za ministra bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track