"ČAST MI JE BITI DEO NOVE VLADE REPUBLIKE SRBIJE" Oglasila se Maja Popović
Foto: Ministarstvo pravde/Zoran Nikolić

"ČAST MI JE BITI DEO NOVE VLADE REPUBLIKE SRBIJE" Oglasila se Maja Popović

Politika -

Maja Popović istakla je da joj je čast biti deo nove Vlade Republike Srbije, kao i to da je cilj nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa.

Maja Popović
foto: Ministarstvo pravde

- Izuzetna mi je čast što ću biti deo nove Vlade Republike Srbije. Sigurna sam da će nova Vlada državotvorno, efikasno i odgovorno nastaviti da čuva suverenitet i teritorijalnu celovitost Republike Srbije i snažno nastaviti sa stvaranjem boljih uslova za život svih građana. Nastavićemo sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku - izjavila je ministarka i dodala:

- Na taj način, doprineće se i povećanju pravne sigurnosti, koja će uticati na veći priliv naročito stranih investicija, što će dovesti do još većeg ekonomskog napretka Republike Srbije i povećanja životnog standarda građana.

Pored toga, Popovićeva je naglasila da se takođe ostaje posvećen jačanju kadrovskih i infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa.

- U narednom periodu predstoji rekonstrukcija i izgradnja objekata pravosudnih organa u Kruševcu, Smederevu, Senti i Kraljevu, kao i Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Trećeg osnovnog suda i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Privrednog suda u Somboru. Takođe nastavićemo i sa započetim normativnim aktivnostima vezanim pre svega za izradu podzakonskih akata neophodnih za primenu pravosudnih zakona, kao i za otklanjanje svih nedostataka postojećeg krivičnog zakonodavstva kako bi se svim građanima Srbije pružila adekvatna krivičnopravna zaštita - rekla je Maja Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track