MARKO ĐURIĆ O ZABRANI PATRIJARHU PORFIRIJU: Priština potvrdila koliki je stepen ugroženosti Srba na KiM
Foto: Pres služba MSP

MARKO ĐURIĆ O ZABRANI PATRIJARHU PORFIRIJU: Priština potvrdila koliki je stepen ugroženosti Srba na KiM

Politika -

Priština je, ograničavajući fundamentalne verske slobode srpskom narodu i ne dozvoljavajući patrijarhu Porfiriju i arhijerejima SPC da prisustvuju početku zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji, još jednom potvrdila koliki je stepen ugroženosti i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu, poručio je za Kosovo onlajn ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Dodaje da je Srbija danas dobila još jedan čvrst argument za svoju političku i diplomatsku borbu protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope.

"U jednoj međunarodnoj organizaciji koja se stara o vladavini prava, te poštovanju ljudskih prava i sloboda, nakon ovog postupka Prištine i svih etnički motivisanih incidenata protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve od dolaska na vlast šovinističkog režima Aljbina Kurtija, ne bi trebalo da bude mesta ni pomisli o mogućnosti članstva Prištine", ističe Đurić.

Kako naglašava, Srbija je ovim potezom Prištine dobila još više argumenata.

"Ovim su nam, pred odlučivanje u Savetu Evrope, sami dali više povoda i argumenata da podignemo naš glas o dodatnim pritiscima na srpski narod na Kosovu i Metohiji i dodatni argument da Priština ne poštuje prava Srba", zaključio je šef srpske diplomatije.

Kurir.rs/Kosovo online

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track