Jahjaga: I Kosovo ima crvene linije

Zauzela čvrst stav

Jahjaga: I Kosovo ima crvene linije

Politika -
Ona nije želela da komentariše izjave šefice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton da Priština i Beograd treba da se pripreme za teške odluke

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da Kosovo ima "jasne crvene linije" u budućim razgovorima o političkim pitanjima sa Srbijom. Na konferenciji za novinare povodom međunarodne konferencije o položaju žena, Jahjaga je rekla da "ni sa jednom državom Kosovo neće razgovarati o unutrašnjim pitanjima, posebno ne sa Srbijom".

Ona nije želela da komentariše izjave šefice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton da Priština i Beograd treba da se pripreme za teške odluke ali je dodao da je stav Kosova poznat, a to je "da se neće preći crvene linije u tim razgovorima". "Postoje neke linije. Crvene linije određene od građana i institucija Kosova i ni jedno unutrašnje pitanje naše države neće biti tema razgovora sa nekom drugom državom, posebno ne sa Srbijom", kazala je Jahjaga.

Ona je ponovila stav da su razgovor i dijalog najbolji način regulisanja odnosa između država regiona. Međutim, dodala je da će u tim razgovorima obe strane biti predstavljene kao države i ravnopravne strane, a ne na bilo koji drugi način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track