PREDSEDNIK VUČIĆ SA MIROSLAVOM JENČOM: Istakao sam potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ SA MIROSLAVOM JENČOM: Istakao sam potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

"Otvoreno sa Miroslavom Jenčom o ulozi #UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu. Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija.

U tom smislu, posebno sam istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od deset godina.

Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada, pružati svu neophodnu pomoć i podršku", napisao je presednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Bonus video:

00:35

Aleksandar Vučić na molebanu u hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track