KAKO IZGLEDA POSAO SPASIOCA U SAD I KOLIKO MOŽE DA SE ZARADI! Iva iz Srbije: Ovo nije za svakoga, dve stvari su ključne!
Foto: Shutterstock/wavebreakmedia

nije za svakog

KAKO IZGLEDA POSAO SPASIOCA U SAD I KOLIKO MOŽE DA SE ZARADI! Iva iz Srbije: Ovo nije za svakoga, dve stvari su ključne!

Društvo -

Mnogi su se barem ponekad zapitali kako bi bilo da neko vreme žive i rade u SAD i koliko novca bi mogli da na taj način zarade. Iva iz Srbije uradila je upravo to - otišla je u SAD kako bi radila kao spasilac na bazenu, i za svoje pratioce na Tik Toku je ispričala šta sve taj posao podrazumeva.

Iva spasilac na bazenu
foto: Printscreen/Tik Tok

Ona je počela svoju priču od samog početka - od trenutka kada avion sleti na tlo Amerike.

Iva spasilac na bazenu
foto: Printscreen/Tik Tok

- Kada prvi put sletite na tlo Amerike, prema nekom nepisnom pravilu, trebalo bi da vas sačeka neko iz kompanije za koje ćete raditi, ali može se desiti kao i meni da morate sačekati sat ili dva da neko dođe po vas. Ono što je bitno da znate da ukoliko, kada budete sletali, nema nikog da vas sačeka i ne videte pločicu sa vašim imenom, morate kontaktirati kompaniju za koju ćete raditi - savetuje Iva i dodaje:

Iva spasilac na bazenu
foto: Printscreen/Tik Tok

- Znam da ovde nećete imati američku karticu kao ni internet, ali se zato možete ulogovati na internet aerodroma koji je besplatan. Samo morate pratiti instrukcije.

Kako nju niko nije dočekao, pozvala je kompaniju i rekli su joj da vozač stiže.

- Upravo sam se čula sa kompanijom. Rekli su mi da vozač stiže, da čekam ovde kod ovih izlaznih vrata. Vozač je konačno stigao, ubacila sam svoju prtljagu u kola i krenuli smo prema hotelu.

U tom hotelu Iva će boraviti dva-tri dana, u zavisnosti od toga koliko će trajati obuka za spasioca, polaganje za prvu pomoć i CPR što je neophodno za one koji žele da rade na bazenima u Americi.

Iva spasilac na bazenu
foto: Printscreen/Tik Tok

- Pored ovih polaganja biće vam potrebno da položiti i test za pool (bazen) operatera, a to je da naučite šta je ono kako bazen radi, koji su delovi, kako radi pumpa i šta se sve dodaje od hemikalija koje se inače dodaju u bazen kako bi voda bila dobra za plivače.

Iva spasilac na bazenu
foto: Printscreen/Tik Tok

Licenca koju ćete dobiti je, u stvari, licenca Crvenog krsta i priznata je svuda u svetu, tako da, kaže, imate mogućnost i da ovu obuku polažete u vašoj matičnoj zemlji pre nego što dođete ili to možete uraditi u Americi.

- Ono što je bitno da znate, to je da ukoliko niste dobar plivač, zaista nemojte ni pokušavati! Jer ne samo da morate voditi računa o ljudima kojima trebate spasiti, već takođe morate voditi računa i o samom sebi.

spasilac na bazenu, bazen
foto: Shutterstock/Cheryl Casey

Iako mnogi misle da svaki posao u SAD garantuje dobru zaradu, to nije tako. Iva kaže da se od posla spasioca na bazenu nećete previše ovajditi.

- Odmah bih htela da kažem da ovde nije tako velika plata. Radi se za minimalne satnice, tako da ukoliko očekujete da zaradite dosta para, varate se. Ovde je satnica 15,25 dolara, ali bitno je to što možete spojiti lepo i korisno. Možete se odmorite, posao zaista nije fizički naporan, ali zato morate uvek biti na oprezu i oči vam stalno moraju biti na vodi.

Iva sa Aljaske, Iva, Aljaska
foto: TikTok/ iva_pink_

Iva, inače, već godinama ide na nekoliko meseci na Aljasku gde radi u fabrici za preradu ribe i iz te zemlje je često objavljivala snimke. Ispričala je da u toj fabrici za jednu sezonu, koja traje 2-3 meseca, može da se zaradi od 10.000 do 15.000 dolara.

- Za mesec dana zarada je 5.000 dolara ako se radi svaki dan po 12 sati - ispričala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track