ČIME JE TO KURTI ZASLUŽIO UKIDANJE SANKCIJA? Srpska lista reagovala na hapšenje Srbina na Bistričkom mostu
Foto: Kurir

saopštenje

ČIME JE TO KURTI ZASLUŽIO UKIDANJE SANKCIJA? Srpska lista reagovala na hapšenje Srbina na Bistričkom mostu

Politika -

Srpska lista zatražila je da se juče uhapšeni Srbin na Bistričkom mostu i svi ostali, kako ističu, nevino uhapšeni Srbi puste na slobodu i da se sa slobode brane od lažnih optužbi, a ne da "čame" u prištinskim kazamatima širom KiM, postavljajući pitanje čime je kosovski premijer Aljbin Kurti zaslužio ukidanje kaznenih mera EU.

Kako je navedeno u saopštenju Srpske liste, dok neke članice Evropske unije vrše pritisak da se Kurtiju ukinu sankcije, on svakoga dana nastavlja da vrši teror nad srpskim narodom na KiM pa je tako juče u popodnevnim časovima bez ikakvog razloga uhapšen Srbin Lazar. D iz Zvečana, carinik na prelazu Rudnica, prenosi Kosovo Online.

Lazar je u Zvečanu i okolini poznat kao častan čovek koji je bio spreman da pomogne svima bez obzira na nacionalnost, a ne kao neko ko treba da bude hapšen i maltretiran, dodaje se.

- Ovo hapšenje Kurtijev režim dovodi u vezu sa protestom građana zbog nasilnih ulazaka nelegalnih i nelegitimnih gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan, ali u isto vreme niko od onih koji je tog dana bez upozorenja i zakonskog osnova pucao da ubije Dragišu Galjka nije priveden, kao što nije niko osuđen za pokušaje ubistva Srba na Bistričkom mostu ili sprske dece iz Gotovuše na Badnji dan - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, postavlja se pitanje ako se hapse nevini Srbi, proteruju čitave srpske porodice, ukida platni promet, zabranjuje dopremanje hrane i lekova, zatvaraju srpske banke i institucije, čime je to Kurti zaslužio ukidanje sankcija?

- Ili je možda sve to uradio uz podršku onih istih koji bi da mu ukinu sankcije i time izbrišu odgovornost za nedela nad Srbima - poručuje se u saopštenju Srpske liste.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja