Dulić nije saslušan i dalje ga štiti imunitet
Foto: TANJUG

Vraćen sa ulaza

Dulić nije saslušan i dalje ga štiti imunitet

Politika -
Danas sam se javio i došao da budem saslušan. Sačekaćemo skidanje imuniteta pa ćemo proceduru nastaviti dalje, rekao je bivši ministar za životnu sredinu
1 / 4 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Bivši ministar i narodni poslanik Oliver Dulić koji se jutros, prilikom pokušaja privođenja na razgovor u policiju, pozvao na poslanički imunitet pojavio se posle podne u Palati Srbija, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali je nakon legitimisanja vraćen sa ulaza uz obrazloženje da će ga, ako bude potrebno, pozvati.Dulić je novinarima ispred Palate Srbije rekao da je spreman da se njegova imovina ispita, da odgovori na sva pitanja. On je potvrdio da je dobio optužnicu koja, kako je rekao, nema veze sa zakonima i istinom."Javio sam se policiji i ljudima koji su me jutros pozvali. Oni su rekli da za to nema potrebe i da će me dalje obaveštavati o tome da li ću biti pozvan ili ne", rekao je Dulić napomenuvši da stoji na raspolaganju državnim organima jer, kako kaže, poštuje institucije i želi da se sve u njima i rešava.Prilikom jutrošnjeg pokušaja privođenja Dulića u njegovoj kući u Subotici, bivši ministar se pozvao na poslanički imunitet. On je kasnije rekao da se na imunitet pozvao kako bi mogao da održi konferenciju za novinare i javnost upozna sa istinom, što je i učinio u Skupštini Srbije. Administrativni odbor je na predlog Tužilaštva odlučilo da Skupštini Srbije predloži ukidanje poslaničkog imuniteta za Dulića.Bivši ministar tvrdi da je ovo udarac za demokrtiju i da se ovako ne radi u demokratskim društvima."Jasno je da će se u budućnosti u Srbiji, u okviru borbe protiv korupcije sve dešavati po istom modelu - uhvate čoveka provuku ga kroz tabloidne medije, o njemu kažu najneverovatnije neistine i onda mu daju optužnicu koja nema nikakve veze sa zakonima i istinom", ponovio je on.On je uveren da je jedini razlog za ovo što mu se dešava politički i da će on u bilo kom procesu uspeti da opovrgne sve što se iznosi protiv njega."Sve što je rađeno u Ministarstvu je bilo u skladu sa zakonom. Stojim iza svake reči i siguran sam da će se pokazati da sam bio u pravu da je ovo isključivo politički motivisan proces", tvrdi Dulić.

http://www.youtube.com/watch?v=wk9jZUme9D4
http://www.youtube.com/watch?v=gTCH3HkvQy8
http://www.youtube.com/watch?v=vEcES870DJ0

Pred hapšenje se provodioU petak veče, dan uoči pokušaja privođenja, Dulić se provodio s društvom u jednoj subotičkoj piceriji.- Čovek je na sat vremena pušio kutiju cigareta - priča za Kurir jedan od očevidaca.

Ujedinio DS, Mihajlov ga podržaoRazjedinjene demokrate juče su pokazale jedinstvo i dale podršku svom stranačkom kolegi. Na konferenciji su bili Dragoljub Mićunović, Mirko Cvetković, Dragan Šutanovac, Borislav Stefanović, Milan Marković, Dušan Petrović, Slobodan Homen, Konstantin Samofalov, Maja Videnović, Tamara Tripić, Ljiljana Lučić...Šef poslaničkog kluba DS Dragoljub Mićunović rekao je da je reč o političkom procesu i kao primer za to naveo da niko od tri člana Administrativnog odbora iz DS nije dobio poziv za sednicu.Međutim, kako je Kurir saznao, demokrate Balša Božović i Boris Ranković ipak su prisustvovali zasedanju Odbora, dok je Nenad Konstantinović rekao da neće doći. Interesantno je da je Dejan Mihajlov iz DSS bio uzdržan prilikom glasanja.

Drobnjak priveden, pa puštenPolicija je juče ujutru privela Nebojšu Janjića, bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje, i Zorana Drobnjaka, generalnog direktora JP „Putevi Srbije“, koji je u vreme Dulićevog mandata potpisao saglasnost „Nubi“ da postavlja kablove. Drobnjak je dao policiji izjavu, nakon čega je pušten, dok je Janjiću određen pritvor do 48 sati.

Do 12 godina robijeZa krivično delo koje se Duliću stavlja na dušu zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina. Bude li mu određen pritvor, istraga bi trebalo da se okonča najviše za šest meseci. Ako se bude branio sa slobode, moći će da traje i duže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track