Dačić: Nema političkog obračuna, predmet Nuba otvorila DS

Slučaj Dulić

Dačić: Nema političkog obračuna, predmet Nuba otvorila DS

Politika -
Potvrda toga je da je predmet "Nuba" otvoren još u martu, u vreme prošle Vlade Srbije koju je vodila Demokratska stranka, rekao je Dačić

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je da su apsolutno neprihvatljive insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada Srbije sprovodi politički obračun sa političkim neistomišljenicima.

Potvrda toga je da je predmet "Nuba" otvoren još u martu, u vreme prošle Vlade Srbije koju je vodila Demokratska stranka, rekao je Dačić.

"Borba protiv kriminala i korupcije je jedan od glavnih prioriteta nove Vlade Srbije, a politička pripadnost niti može biti razlog postupanja državnih organa, niti alibi za krivična dela", kazao je premijer.

Bivši ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, koji se tokom pokušaja privođenja jutros u njegovoj kući u Subotici pozvano na imunitet, ponovio je danas više puta da je ovde reč o političkom progonu i obračunu "aktuelnog režima" sa opozicijom, odnosno Demokratskom strankom.

Dulić se sa još dve osobe sumnjiči da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja dok je obavljao funkciju ministra životne sredine i prostornog planirana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track