Kacin: Svadba govor mržnje Palma: Kacina za kuma
Foto: Tanjug

Kacin: Svadba govor mržnje Palma: Kacina za kuma

Politika -
On je ljubav među životinjama i moju radost zbog toga i radost hiljade dece, koja upravo zbog ovih divnih bića svakodnevno svraćaju u Jagodinu, vidi kao govor mržnje. Da nije žalosno, bilo bi smešno, rekao je gradonačelnik Jagodine

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je danas da je organizovanje svadbe za žirafu u Jagodini govor mržnje i da ne bi mogao da se dogodi u nekoj normalnoj zemlji. "U svakoj normalnoj zemlji bi čoveka koji je tako nešto uradio izbacili iz vlasti", rekao je Kacin.Međutim, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma kaže da "Jelku Kacinu treba bolja dioptrija".

"On je ljubav među životinjama i moju radost zbog toga i radost hiljade dece, koja upravo zbog ovih divnih bića svakodnevno svraćaju u Jagodinu, vidi kao govor mržnje. Da nije žalosno, bilo bi smešno. Ja sam oduvek mislio da je ljubav osnovni postulat celog čovečanstva, pa ako je nema dovoljno među ljudima, ko smo mi da je uskratimo životinjama“, rekao je Palma .Palma je naveo da je oduvek na Evropu gledao kao na veliku porodicu, pa zašto žirafama uskratiti porodicu.

„Mislim da bi i Kacin mogao mnogo da nauči na njihovom primeru. I da dodam, ja sam oduvek mislio da je Evropa jedna velika porodica i srećan sam što je tako pa se otuda pitam, otkud nam pravo da imamo nešto protiv toga da i žirafe imaju porodicu?! O tome su nas učili čak i u školi, dok smo bili mali. Ne znam gde je Kacin učio da je ljubav govor mržnje i zato ga pozivam da bude kum maloj žirafi koja će biti upravo dokaz i plod ljubavi Eme i Jovanče“ poručio je Dragan Marković Palma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track