ĆORKA: Duliću preti 12 godina robije!
Foto: KURIR

Stigli novi dokazi

ĆORKA: Duliću preti 12 godina robije!

Politika -
Tužilaštvu dostavljena dopuna krivične prijave protiv Olivera Dulića jer je firmi „Nuba invest“ pribavio imovinsku korist

BEOGRAD - Ćorka.Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavljena je dopuna krivične prijave protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojša Janjića i direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka. Tužilac Miljko Radisavljević rekao je da na osnovu novih dokaza proističe sumnja da je preduzeću „Nuba invest“ pribavljena imovinska korist jer je nepribavljanjem potrebnih urbanističko-tehničkih uslova za postavljanje optičkih kablova širom Srbije izbegnuto plaćanje odgovarajućih naknada državnim i javnim preduzećima.

Radisavljević: Novi dokazi mogu biti od uticaja na kvalifikaciju krivičnog dela za koje se terete
Radisavljević: Novi dokazi mogu biti od uticaja na kvalifikaciju krivičnog dela za koje se terete

- Biće predloženo da se materijali koje je policija dostavila Tužilaštvu uz dopunu krivične prijave protiv Dulića i njegovih saradnika izvedu kao dokaz u sudskom postupku jer mogu biti od uticaja na konačnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se terete - rekao je Radisavljević.Trojka se zasad tereti za najblaži oblik krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Ako se utvrdi da su pribavili veću imovinsku korist za preduzeće „Nuba invest“, delo može da se prekvalifikuje u teži oblik krivičnog dela, za šta je zaprećena stroža kazna - od dve do 12 godina zatvora.

14. oktobar 2012.
14. oktobar 2012.

„Nuba“ povlašćenaTužilac Radisavljević je u petak predao Višem sudu optužni predlog protiv Dulića i saradnika zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja i predložio bezuslovne kazne zatvora. Oni se terete da su firmi „Nuba invest“ nezakonito izdali dozvole za postavljanje optičkih kablova širom Srbije, uprkos upozorenju zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i preduzeću „Putevi Srbije“ da za to nisu ispunjeni propisani uslovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track