Vilijam Hejg doputovao u Beograd
Foto: Tanjug

Šef britanske diplomatije

Vilijam Hejg doputovao u Beograd

Politika -
Hejg će imati sastanke s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, kao i sa potpredsednicima vlade Aleksandrom Vučićem i Suzanom Grubješić

BEOGRAD - Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg doputovao je u Beograd gde će razgovarati sa srpskim zvaničnicima o Kosovu i evropskim integracijama.

Hejg će imati sastanke s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, kao i sa potpredsednicima vlade Aleksandrom Vučićem i Suzanom Grubješić. Šef britanske diplomatije napisao je na Tviteru da će imati prvi susret sa Nikolićem od njegovog izbora za predsednika Srbije, kao i da će imati sastanke s novom vladom.

"Hejg želi da svojom posetom ohrabri lidere Srbije, naročito nakon pozitivno ocenjenog sastanka srpskog i kosovskog premijera u Briselu, da nastave u istom pravcu i da svoju pažnju i energiju usmere na dalji napredak što se tiče normalizacije odnosa sa Kosovom", rekao britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport uoči posete šefa diplomatije. Hejg je u Beograd doputovao nakon posete Prištini i Sarajevu.

Hejg: Nema podele Kosova

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg izjavio je u Prištini da Kosovo ne može biti podeljeno po etničkim linijama tokom dijaloga Prištine i Beograda.Hejg je rekao da razgovori Srbije i Kosova ne mogu da traju beskonačno i zatražio brzo postizanje rešenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track