Dinkić: Bez direktora iz URS

Departizacija

Dinkić: Bez direktora iz URS

Politika -
Mi smo zabranili našim funkcionerima čak i da konkurišu za mesta direktora u javnim preduzećima i ja mogu samo da odgovaram za onih 300 hiljada glasača koji su nam dali poverenje - da se naša stranka dosledno drži tog principa,rekao je Dinkić

BEOGRAD - Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u Novom Sadu da je funkcionerima URS zabranjeno da se kandiduju za mesta direktora javnih preduzeća

„Mi smo zabranili našim funkcionerima čak i da konkurišu za mesta direktora u javnim preduzećima i ja mogu samo da odgovaram za onih 300 hiljada glasača koji su nam dali poverenje - da se naša stranka dosledno drži tog principa".

Kako je najavio Vlada srbije će u četvrtak usvojiti Zakon o javnim preduzećima kojim se uvodi obaveza javnih konkursa za izbor direktora u svim javnim preduzećima, i u Republici i u Pokrajini i na lokalu, saopštio je URS.

On je istakao da će taj zakon početi da se primenjuje čim ga Skupština usvoji.

Što se tiče naše stranke, nijedan partijski funkcioner neće moći ni da konkuriše za ta mesta, već će isključivo to biti profesionalci“, rekao je Dinkić.

„Principa departizacije ćemo se držati i nadalje, a ako građani na sledećim izborima budu dali milion glasova, možda ćemo da preuzmemo veću odgovornost, pa će u više preduzeća taj princip da se poštuje", rekao je on.

"Ja ne mogu da odgovaram za druge stranke koje taj princip ne žele da poštuju jer nije u njihovom programu“, rekao je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track