Ambasador SAD: Podržavamo nastavak dijaloga

Razgovori Beograd i Priština

Ambasador SAD: Podržavamo nastavak dijaloga

Politika -
Kosovo samo jedno od pitanja na putu Srbije ka EU, ali i da postoje druga veoma bitna pitanja poput slobode medija, vladavine prava, borbe protiv korupcije, rekao je Majkkl Kirbi

BEOGRAD - Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine i nastaviće to da čine i u budućnosti.

"Mislim da postoji spremnost i opredeljenost vlade (Srbije) za nastavak dijaloga, ali to je na Beogradu i Prištini da odluče", rekao je Kiribi novinarima u pauzi konferencije "Petnaest godina razvoja nezavisnih medija u Srbiji", koju su organizovali USAID i Irex.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton je, prema njegovim rečima, bila veoma zadovoljna razgovorima u Beogradu s predsednikom i premijerom Srbije koji su izrazili spremnost za nastavak dijaloga i da se angažuju u tom dijalogu.

SAD razumeju da postoje teška pitanja, kazao je Kirbi i podsetio da Vlada i Ustav Srbije ne priznaju nezavisnost Kosova.

"Mi to prihvatamo, ali mnogo toga može da se uradi što ne podrazumeva priznavanje nezavisnosti", napomenuo je Kirbi.

On je dodao da je Kosovo samo jedno od pitanja na putu Srbije ka EU, ali i da postoje druga veoma bitna pitanja poput slobode medija, vladavine prava, borbe protiv korupcije...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track