Dačić: Vize neće biti uvedene
Foto: Beta

Nema direktne opasnosti

Dačić: Vize neće biti uvedene

Politika -
Činimo sve što možemo da se to ne desi, ali nam je potrebna i saradnja sa zemljama EU u rešavanju tog problema, rekao premijer

NOVI SAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom sadu da ne postoji direktna opasnost od uvođenja viza građanima Srbije od strane Evropske unije.

"Činimo sve što možemo da se to ne desi, ali nam je potrebna i saradnja sa zemljama EU u rešavanju tog problema", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine.

On je dodao da je potrebno da pojedine evropske zemlje skrate rokove za odgovor na zahtev za dobijanje azila. Kako je ocenio, osobe koje traže azil u zemljama EU zapravo se i ne vraćaju u Srbiju, nego prelaze iz jedne u drugu zemlju EU i ponovo podnose zahtev za azil.

"Šta mi sad da radimo: da imamo specijalne jedinice na granici pa da ljude pitamo: "Izvinite, jeste li vi Rom, Albanac..." Pa čekajte, ne možemo tako da radimo, u kom to veku mi živimo?", upitao je Dačić.

Prema njegovim rečima, zbog zakona o zaštiti podataka ličnosti, Srbija i ne zna poimenično ko su osobe koje traže azil u zemljama EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track